Tot ce trebuie să ştiţi despre instalațiile de vibrofinisare
Ce este vibrofinisarea şi la ce se foloseşte?
Vibrofinisarea este un proces care automatizează mecanic și finisează chimic diferite piese modelate. În această etapă o combinație de materiale, piese și compuşi sunt plasate în instalaţii de vibrofinisare. Aceste vibraţii ajută conținutul să se miște circular pentru a obține finisajul dorit.
Procesele de vibrofinisare pot fi configurate ca:
Sistem de lot: piesele sunt încărcate în mașină, procesate și descărcate înainte ca următorul lot să fie gata.
Sistem continuu: un proces în care piesele sunt încărcate la un capăt și ies la celălalt capăt în stare finită.
Beneficiile vibrofinisării:
Timpi de procesare reduși în comparație cu finisarea manuală.
Produce o finisare consistentă în comparație cu finisarea manuală, prin urmare nu este nevoie să efectuați o reprelucrare și evitați ratele ridicate de respingere a pieselor.
Este o soluție de finisare rentabilă.
Sistemele de vibrofinisare pot fi construite cu ușurință şi personalizate pentru a se potrivi diferitelor aplicații.
Există o probabilitate redusă de a deteriora piesele delicate sau mari din cauza mișcării circulare a componentelor și a mediilor.
Părți de diferite forme și materiale pot fi prelucrate în instalaţii de vibrofinisare.
Vibrofinisarea permite prelucrarea componentelor cu colțuri, găuri, cavități și fante.
Piesele pot fi încărcate și descărcate cu ușurință din instalaţii de vibrofinisare.
Proces de finisare potrivit pentru dvs: rețeta pentru a obține finisarea de suprafață necesară implică utilizarea instalaţiilor de vibrofinisare adaptate mediului și compusului. Acești parametrii pot fi determinați odată ce cunoașteți detaliile piesei:
Material
Dimensiuni
Formă
Greutate
Rugozitatea suprafeței
Volumele de fabricație
Probleme actuale de proces (costuri/finisare slabă/timpi de procesare lungi/rată ridicată de deșeuri/necesitatea de a efectua lucrări/etc.)
Cerințe de proces (debavurare/decalcifiere/radiere/lustruire/spargere a marginilor/etc.)
Detaliile de mai sus sunt factori care vă vor ajuta, de asemenea, să determinați:
Cantitatea de piese care pot fi procesate într-un lot prin instalaţii de vibrofinisare.
Stabiliți problemele actuale cu care vă confruntați atunci când prelucrați piesele, astfel încât să puteți îmbunătăți procesul de finisare și, cel mai important, veți ști care este cerința de finisare a pieselor.
Determinați ce instalaţii de vibrofinisare să utilizați
Unele dintre cele mai cunoscute și utilizate instalaţii de vibrofinisare sunt maşinile roto-vibratoare- care sunt capabile să prelucreze o plajă largă de repere, de la piese mici şi foarte mici, piese sensibile la atingere, până la piese mari şi foarte mari. Instalaţiile de vibrofinisare longitudinale – sunt instalaţii utilizate pentru debavurare, netezire, lustruire cu bile sau lustruire uscată, sau chiar pentru uscare., Instalaţii de finisare centrifugală – destinate prelucrărilor cu rata mare de şlefuire, pentru piese relativ mici şi cantităţi mari, la care timpii de lucru trebuie să fie reduşi. Instalaţii automate cu prelucrare continua sau în şarje, duplex – pentru o capacitate mare de prelucrare, cu timpi reduşi de lucru.
Căutați o modalitate eficientă de a curăța, şi/sau lustrui un volum mare de piese? Există companii care oferă multe variante de instalaţii de vibrofinisare, trebuie doar să o găsiţi cea potrivită pentru dvs şi să o cumpăraţi.