Toate ușile din locuința ta ar trebui să fie în lemn? Da! Iată de ce și din ce magazin din Suceava le poți cumpăra

Toate ușile din locuința ta ar trebui să fie în lemn? Da! Iată de ce și din ce magazin din Suceava le poți cumpăra

Cine a inventat ușile din lemn pentru interior a fost un mare geniu, iar cei care acum creează mii de modele sunt mai mult decât niște minți sclipitoare. Din atâtea sute de materiale folosite la crearea ușilor de interior, lemnul rămâne în continuare vedetă. De ce? Vei afla în rândurile ce urmează.

Astăzi ne-am propus să îți enunțăm toate motivele pentru care ar trebui să achiziționezi uși de lemn pentru interiorul locuinței tale. Crede-ne, investiția în astfel de usi interior este una pe termen lung, deci nu vei regreta nicio secundă.

Lemnul este potrivit doar pentru exterior sau interior?

Nu se pune problema de doar o variantă, căci lemnul se potrivete extrem de bine atât pentru ușile de exterior, cât și pentru cele din interior. Spre deosebire de PVC, compozit sau aluminiu, lemnul prezintă proprietăți diferite ce îi permit o adaptare excelentă atât sub formă de ușă de interior, cât și sub formă de ușă de exterior.

Ce beneficii prezintă ușile de interior din lemn

Înainte de a cumpăra o ușă de interior din lemn, trebuie să îi cunoști toate avantajele. De ce? Deoarece doar așa știi că ai făcut cea mai bună alegere. Așadar, când vine vorba despre o astfel de ușă, trebuie să spunem că:

  • are un aspect cu totul deosebit. Dacă alegi uși nevopsite și doar lăcuite, toate vor fi diferite, vor prezenta un design unic;
  • durabilitatea este la un alt nivel. Ușile din lemn sunt concepute să se potrivească atât la interior, cât și la exterior;
  • rezistența la acțiunea multor factori. Ușile din lemn sunt extrem de potrivite în locuințele în care există copii, dar și la locurile de muncă foarte aglomerate;
  • izolare fonică și termică extrem de bună;
  • ușurință la capitolul întreținere.

Există un material mai bun decât lemnul pe care să îl alegi atunci când vine vorba despre ușile de interior?

Din punct de vedere al aspectului, am putea spune că nu. Lemnul este extrem de versatil, ceea ce face ca o ușă din lemn să poată fi personalizată extrem de ușor (de la dimensiuni, tip de lemn și până la model).

După cum am enunțat și mai sus, nu există două obiecte din lemn identice, ceea ce înseamnă că fiecare ușă din locuința ta va fi cu adevărat unică. Indiferent că alegi lemn închis sau deschis la culoare, ușa ta poate fi personalizată după cum îți dorești: vopsită, tratată, cu model sau fără model.

Vrei să vezi o gamă de uși de interior din lemn de înaltă calitate, de la un producător de top? Accesează usi-dor.ro. În cadrul acestui magazin online vei găsi uși de interior de la Porta Doors, Dacă ești din Suceava sau Botoșani, ești invitat să vizitezi unul dintre showroom-urile Uși Dor.

Ușile din lemn sunt sigure?

Siguranța este un factor cheie în alegerea unei uși, fie că vorbim despre una de interior sau una pentru exterior. Progresele pe care le-a făcut tehnologia de-a lungul timpului ne arată că ușile din lemn sunt acum cât se poate de sigure. Ele sunt proiectate să reziste foarte mulți ani, fără să își piardă forma.

În aceeași ordine de idei, ușile din lemn sunt printre puținele tipuri de uși care încă pot fi reparate. După cum am mai spus, lemnul este un material extrem de versatil, se lucrează foarte ușor cu el, așa că permite reparații pentru aproape orice problemă.

Să nu mai vorbim despre faptul că ușile din lemn sunt de cele mai multe ori ignifugate. Ce înseamnă asta? Că sunt tratate cu substanțe speciale care le fac rezistente la foc. Așadar, în cazul unui incendiu, ușa nu va permite răspândirea focului dintr-o încăpere în alta prea curând.

Alege cu încredere ușile de interior din lemn și pentru faptul că lemnul provine dintr-o sursă sustenabilă, deci este ecologic. Accesează usi-dor.ro și inspectează oferta actuală din secțiunea uși de interior. Nu uita de cele două showroom-uri din Suceava și Botoșani în care poți analiza cu ochii tăi ușile din lemn din stoc. Ai nevoie de mai multe informații? Ia legătura cu un consultant Uși Dor.