Situatii care impun utilizarea unui dulap frigorific, in unitatile din industria ospitalitatii!
Satisfactia oaspetilor este esentiala in industria HoReCa. Conditiile de cazare oferite sau mancarea cu care sunt serviti trebuie sa corespunda in permanenta celor mai inalte standarde.
In ce situatii este nevoie de un dulap frigorific performant?
Echipamentele frigorifice de ultima generatie, disponibile si pe Fresco.ro, sunt esentiale atat pentru restaurante, patiserii si cofetarii, cat si pentru hotelurile si pensiunile unde clientii servesc masa, chiar daca uneori este vorba doar de micul dejun.
Orice maestru bucatar poate sa depuna marturie ca, pentru a realiza retete care sa se bucure de succes, are nevoie de ingrediente pastrate la temperatura potrivita. Daca legumele sau carnea nu au fost depozitate asa cum se cuvine, nici cel mai prestigios chef nu va reusi sa puna pe masa clientilor preparate de calitate.
Pentru pastrarea la temperaturile potrivite a carnii si a preparatelor din carne, precum si a pachetelor cu legume sau a semipreparatelor, este nevoie de un dulap frigorific care sa genereze temperaturi de congelare, cuprinse de regula intre minus 10 si minus 30 de grade Celsius.
In schimb, pentru o depozitare in conditii optime a laptelui si produselor lactate, a conservelor de carne sau a supelor si sosurilor proaspat gatite, este necesar un dulap frigorific care genereaza temperaturi de refrigerare, cu valori situate, in general, intre minus 2 si plus 10 grade Celsius.
Datorita folosirii unui frigider profesional de calitate, produsele vor rezista pe termen lung si nu vor trebui aruncate inainte de expirarea termenului de garantie. In plus, echipamente sunt concepute pentru a reusi sa depoziteze o cantitate mare de alimente cu un consum redus de energie. In conditiile scumpirii curentului electric din perioada actuala, economiile realizate in acest fel sunt, de asemenea consistente.
Alte echipamente frigorifice necesare in industria ospitalitatii
Pe langa un dulap frigorific de ultima generatie, in domeniul HoReCa sunt necesare, in functie de specificul fiecarei unitati de cazare sau de alimentatie publica, si alte echipamente frigorifice, dupa cum urmeaza:
• mese de lucru refrigerate, care se prezinta ca bancuri de lucru compacte si, datorita intrebuintarilor multiple, sunt potrivite in toate bucatariile profesionale;
• abatitoare sau blast chillere, apreciate pentru capacitatea lor de a raci si de a congela alimentele intr-o perioada scurta de timp;
• lazi frigorifice, care mentin alimentele mereu proaspete si se remarca printr-o mare capacitate de depozitare.
• camere frigorifice care, la randul lor, ofera un spatiu sporit pentru depozitarea alimentelor, in conditii de maxima igiena;
• saladete, care asigura tot suportul necesar pentru prepararea alimentelor si permit accesul rapid la ingrediente;
• diferite modele de dulap frigorific de patiserie, ideale pentru a pastra mereu proaspete produsele de acest tip;
• vitrine pentru tapas si sushi, capabile sa pastreze prospetimea acestor alimente sensibile la schimbarea temperaturii ambientale;
• frigidere sau vitrine de bauturi, esentiale in orice restaurant, bar sau terasa, pentru mentinerea la temperatura potrivita a apei, sucurilor sau a berii;
• vitrinele pentru vinuri, special proiectate pentru a asigura cele mai bune conditii de pastrare a acestui lichid considerat nobil inca din antichitate;
• masinile de cuburi de gheata, esentiale pentru prepararea unor cocktailuri sofisticate si chiar a anumitor deserturi.
Investind intr-un dulap frigorific performant si in orice alte echipamente necesare pentru pastrarea alimentelor si a bauturilor, va asigurati ca le veti oferi clientilor produse de cea mai buna calitate, care isi pastreaza culoarea, aroma si gustul ideale!