Sfaturi pentru cumpararea unei masini second hand

Sfaturi pentru cumpararea unei masini second hand

Ce sa verificati vizual inainte de a cumpara masina:

Incercati sa observati orice rugina sau daune cauzate de umiditate. Asigurati-va ca verificati si partea inferioara a masinii.
Verificati inchiderea corecta a usilor, integritatea parghiei sau prezenta oricaror semne care pot indica deteriorarea cadrului.
Retineti ca nu exista urme sau pete in vopsea care sa indice ca vehiculul a fost revopsit dupa un accident.
Acordati atentie posibilelor zgarieturi sau lovituri.

Daca observati oricare dintre aceste imperfectiuni, incercati sa negociati o reducere si daca vanzatorul nu doreste sa renunte la pret, asigurati-va ca are problemele reparate pe cheltuiala sa inainte de transferul dreptului de proprietate.

Evaluare mecanica – Partile mecanice care trebuie verificate:

Asigurati-va ca lichidul de racire este limpede si fluidul de transmisie nu este negru sau uleios.
Verificati uleiul si asigurati-va ca nu este laptos sau spumos si ca lichidul de frana nu este mai inchis decat culoarea ceaiului.
Verificati daca nu scurg lichide din motor si verificati daca cureaua de transmisie nu este deteriorata.
Cereti sa luati masina pentru un test drive si sa-l cereti vanzatorului sa o conduca in timp ce va asezati pe scaunul pasagerului.

Cercetari despre istoria vehiculului – Cand cumparati o masina uzata, cereti sa vi se afiseze brosura de intretinere cu chitantele pentru diferitele interventii. Apoi verificati daca numele vanzatorului se potriveste cu cel de pe titlu si certificatul de inmatriculare a vehiculului. In cele din urma, verificati daca masina nu este supusa unui credit ipotecar si ca nu este supusa retinerii administrative.

Lucruri de stiut

Merita sa cumparati o masina uzata de la un dealer care detine masini de vanzare sau de la un particular?
In primul caz, costul necesar este cu siguranta mai mic, dar nu exista nicio garantie pentru masina folosita de un particular, in timp ce achizitionand masina de la un dealer, aveti o garantie de cel putin un an.

Ce trebuie verificat la evaluarea unei masini second-hand?

Principalele verificari care trebuie facute pe vehicul sunt cele vizuale, deci verificati integritatea caroseriei; evaluare mecanica, pentru a evalua integritatea motorului si a componentelor acestuia; si in cele din urma o evaluare a istoriei vehiculului prin inspectarea brosurii.

Cum sa va asigurati ca kilometrajul nu a fost modificat?

Unele metode pot fi observarea uzurii pedalelor, a scaunelor si a butonului de viteze, sau consultarea brosurii de intretinere si verificarea momentului in care s-au facut serviciile.

Sunt multi dealeri auto care ofera masini de vanzare in rate in caz ca nu aveti toti banii sau doriti sa faceti un credit avantajos de la bun inceput, precum si masini second hand cu garantie timp de 12 luni, pentru motor si cutie de viteze, incluzand toate elementele interioare, pistoane, segmenti, arbore cotit, cuzineti, chiuloasa.