Semnalizatoare rutiere, balize, indicatoare – iata de ce are nevoie echipa ta!

Semnalizatoare rutiere, balize, indicatoare – iata de ce are nevoie echipa ta!

Orice echipa de profesionisti are nevoie de echipamente pe masura. Atunci cand vine vorba de echipele ce realizeaza lucrari in trafic sau in zonele adiacente ale acestuia, acestea au nevoie si de o varietate cat mai mare de echipamente – o pereche de semnalizatoare rutiere sunt doar inceputul.

Astfel, un echipament de protectie format din vesta reflectorizanta si casa nu este de ajuns. In cele ce urmeaza vei afla ce ar trebui sa asiguri echipei tale de profesionisti pentru ca acestia sa isi poata termina sarcinile intr-un mod eficient, fara intarzieri.

Semnalizatoare rutiere

Dupa cum a fost mentionat, acest tip de echipament este doar inceputul – dar un inceput necesar. Semnalizatoarele rutiere pot fi gasite sub forma indicatoarelor pliabile care pot fi amplasate la nivelul traficului, in zonele unde se realizeaza lucrari.

Acestea au atat rol de semnalizare/atentionare a soferilor, cat si rol de transmitere a unui mesaj – anume ce tip de lucrari se realizeaza pe carosabil. Indicatoarele de acest tip prezinta de obicei mai multe fete – fie cu tipul de lucrare, fie cu indicatii privind modificarile realizate la nivelul benzilor din trafic.

Balize rutiere

Spre deosebire de semnalizatoare rutiere, balizele sunt echipamente cu rol directional – semnalizeaza soferilor directia pe care acestia ar trebui sa o urmeze in trafic atunci cand sunt pusi in fata unui santier sau a unei zone in lucru.

Evident, balizele sunt reflectorizante si disponibile in marimi diferite. Balizele de dimensiuni mari sunt ideale pentru lucrarile pe termen lung, in timp ce balizele mici, portabile, sunt ideale lucrarilor de zi cu zi.

Benzi delimitare

O fasie de banda delimitare poate fi partenerul perfect pentru niste semnalizatoare rutiere. Acest tip de banda are rolul de a tine la distanta soferii sau pietonii care nu observa indicatoarele. De altfel, este destul de greu sa ignori o banda de delimitare, mai ales daca aceasta este pozitionata la inaltimea corespunzatoare.

Din motive de siguranta, astfel de benzi ar trebui folosite pentru delimitarea perimetrului intregii zone care se afla in lucru.

Bariere modulare

Barierele sunt un alt tip de echipament de care echipa ta de profesionisti are nevoie. Spre deosebire de semnalizatoare rutiere, acestea sunt mai rezistente si pot opri sau macar incetini masinile in caz de accident. Totodata, acestea au rolul de avertizare pentru utilajele folosite in interiorul unei zone in lucru – evitandu-se astfel iesirea accidentala a acestora pe carosabil.

Un alt tip de bariere sunt parapetii. Acestia pot fi umpluti cu pietris (majoritatea modelelor au un volum interior de aproximativ 120 litri) pentru a putea incetini cu adevarat masinile sau alte utilaje care pot fi prezente pe carosabil.

Vrei sa iti echipezi echipa in mod corespunzator?

Daca esti in cautare de semnalizatoare rutiere si echipamente de cea mai inalta calitate, dar si la un pret avantajos, atunci ar trebui sa arunci o privire in magazinul online Vesta. Acesta are la dispozitie, pentru toti administratorii si toate echipele ce realizeaza lucrari la nivelul traficului, o gama variata de produse semnalizare lucrari, dirijare trafic, dar si accesorii auto si truse prim ajutor.