Sedinte foto de Craciun

Sedinte foto de Craciun

In fiecare Craciun, cand brazii sunt sus, vinul fiert este pe aragaz si luminitele de Craciun lumineaza totul, ma gandesc la tinerete si imi amintesc cat de magica a fost perioada Craciunului.

Lasand la o parte tot consumismul, Craciunul este o oportunitate cu adevarat minunata de a petrece timp cu familia si cred ca este un moment cu adevarat important pentru a te bucura de niste momente de calitate alaturi de cei dragi. Din aceasta perspectiva, este pacat ca se intampla doar o data pe an si cred ca este foarte important sa ne asiguram ca comemorati acel moment.

Nimic nu se aseamana cu experienta vizuala care este Craciunul, iar cand vad imagini cu casa in care am crescut, impodobita cu lumini de Craciun si beteala; ma ajuta sa-mi intorc mintea la acele vremuri minunate in familie. Acele fotografii trezesc in mine un sentiment minunat de nostalgie si, pentru mine, aceasta este valoarea reala a fotografiilor – amintirile pe care le pot incapsula. Avand in vedere acest lucru, cred ca este o activitate cu adevarat valoroasa sa te asigur ca ai cateva fotografii cu casa ta de Craciun si iata cele mai bune cinci sfaturi ale mele pentru a face fotografii de Craciun care creeaza amintiri stralucitoare:

1) Faceti fotografii cu lumini de Craciun ca fundal

Daca camera dvs. este suficient de buna pentru a face acest lucru, puteti crea un efect fotografic foarte grozav facand o fotografie a ceva in prim plan, cu lumini de Craciun usor defocalizate in fundal. Pentru mine, luminile usor incetosate (cunoscute in fotografie ca ,,bokeh”) creeaza o imagine cu adevarat draguta, calda si ajuta la aratarea caldurii de care ne bucuram cu totii in perioada Craciunului.

2) Chipurile copiilor

Am spus ca Craciunul tine de familie si asta este total adevarat; dar ceea ce nu am spus este ca cu cat familia ta este mai tanara, cu atat Craciunul este mai important pentru ei. Daca va puteti arunca mintea spate atunci cand erai copil, de Craciun a fost evenimentul anului, si nu era nimic la fel de interesant ca si deschiderea cadoul in dimineata de Craciun. De ce nu surprinde momentul in care copilul se deschide prezent lor pe 25 – lea ? Atata timp cat este ceea ce isi doresc ei, iti este garantat o privire de bucurie absoluta!

3) Nu uitati sa capturati masa!

Fac asta in fiecare an! Ati petrecut o ora, amenajand cu grija o masa superba de pranz de Craciun, cu biscuiti, pahare de vin, cea mai buna portelan si o cantitate ridicola de mancare – probabil ca masa dvs. de sufragerie nu va mai arata atat de bine inca un an! Asigura-te ca iti amintesti sa-i faci o fotografie inainte ca toata lumea sa sape si munca ta grea sa fie eradicata.

4) Nu gandi doar intern

S-ar putea sa faci o multime de fotografii de Craciun, dar, in general, te limitezi la fotografii cu oameni sau cu decoratiuni din interior. Am constatat intotdeauna ca unele dintre cele mai evocatoare poze de Craciun sunt cele facute din afara, uitandu-se inauntru. De exemplu, daca copiii tai lasa Mosului o placinta tocata langa brad, de ce sa nu faci o poza de la fereastra privind. in; captand copacul frumos si copiii tai adorabili? Fotografiile din exterior au efectul de a contrasta frigul de afara cu caldura primitoare din interior, iar acesta este un sentiment de Craciun prea bun pentru a fi uitat.

5) Lumanarile fac fotografiile de interior sa arate grozav

A avea luminite sau lumanari in fotografie serveste adesea pentru a insufla acel sentiment de Craciun in fotografia ta. In copilarie, imi amintesc ca am fost fascinata de toate luminile pe care le vezi de Craciun, iar aprinderea catorva lumanari in casa ta va ajuta, fara indoiala, sa adaugi mai multa confort si caldura fotografiei.

Daca ti-a placut sa citesti acest articol, urmareste-ne si pe Fotograf Botez Timisoara.