Se pot trata problemele cardiace cu celulele stem?

Se pot trata problemele cardiace cu celulele stem?

Un nou tratament inovator pentru afectiuni cardiace este tratarea problemelor cardiace cu celule stem. Acestea ajuta la repararea si regenerarea tesutului afectat.

Conform Stem Sure aflam ca, cercetatorii anunta ca propriile celule stem ale persoanelor care sufera de insuficienta cardiaca pot fi folosite in tratamentul pentru revigorarea inimii bolnave. Astfel, functionarea inimii si calitatea vietii persoanelor cardiace ar putea fi imbunatatite in urma unui tratament pe baza de celule stem recoltate din cordonul ombilical. Acesta este un alt motiv pentru care se recomanda ca alegere ideala, recoltarea de celule stem la nastere. In plus, procedura nu este invaziva si nu afecteaza nici mama si nici copilul.

Prin aceasta metoda, de tratament cu celule stem, este posibila dezvoltarea unui tratament care sa nu afecteze in mod negativ persoanele care sufera de insuficienta cardiaca.

Conform studiului, cercetatorii au observat o imbunatatire semnificativa a abilitatii inimii de a pompa sange, chiar intr-un an de la inceperea tratamentului. Astfel s-a ajuns la o ameliorare a calitatii vietii pacientilor.

De multe ori, medicamentele ne pot afecta, astfel ca pacientii sunt nevoiti sa apeleze la terapii precum implantarea unor dispozitive de asistenta ventriculara sau chiar la transplant de inima.

Se stie deja faptul ca, celulele stem au abilitatea de a deveni orice tip de celula a corpului, dar se gasesc in cantitate mica in organism. Ele pot fi recoltate din maduva osoasa sau din alte locuri, si apoi sunt transplantate inapoi pacientilor, fara a mai exista teama de aparitie a reactiei de respingere si cu speranta ca se va imbunatatii functia de pompare a inimii.

Pentru ca o astfel de interventie sa aiba sanse maxime de succes ar trebui folosite celule stem cu o compatibilitate cunoascuta. De aceea, recoltarea celulelor stem la nastere este cea mai buna recomandare. In plus, acestea pot fi pastrate in cele mai bune conditii pe termen lung, putandu-se folosi in terapii regenerative nu doar de catre persoanele carora li s-a recoltat, ci si de catre rudele acestora, respectiv, parinti sau frati.

Mai mult decat atat, Stem Sure, liderul de inovatie in utilizarea celulelor stem este singura companie din Romania care le ofera parintilor un produs complet procesat si crioprezervat intr-un laborator ce este acreditat AABB si JACIE, cea mai inalta acreditare in domeniul celulelor stem.

E bine de stiut ca, pana in prezent, Stem Sure alaturi de banca de celule stem din Marea Britanie, Biovault, au eliberat 11 probe de celule stem care au fost folosite cu succes in transplanturi. In plus, a fost efectuat cu succes primul transplant pentru tratarea autismului in Romania. Putem trage concluzia ca in viitor celulele stem vor fi folosite din ce in ce mai des in terapii regenerative.