Modul de a alege rame ale ochelarilor

Modul de a alege rame ale ochelarilor

In primul rand, rama ar trebui sa arate bine pe fata ta. Nu conteaza cat de perfect bine conceputa o rama, daca nu ti se potriveste, este evident ca nu e pentru tine. Intra pe rame ochelari Iasi si vei gasi cu siguranta rama potrivita.

Cu toate acestea, pentru a va ajuta sa alegeti o rama care este acceptabila atat din punct de vedere optic, cat si estetic, au fost enumerati urmatorii indicatori.

(1) Daca dioptria este mare, nu alege o rama foarte inalta. Grosimea marginii lentilei, in special a lentilelor minus este mai mare la exterior și atunci este importanța mărimea ramelor și grosimea acestora. În acest caz trebuie sa alegeți o mărime mai mica și forme rotunjite pentru ca ochelarii sa nu fie inestetici.

(2) Alege o rama potrivita cu dioptriile tale, fiind ajutat și de specialistii în optica. O rama din plastic sau acetat poate fi uneori mai comfortabila fata de o rama metalica. Aceasta din urma are pernite și poate lasa urme pe nas. Important este sa alegeți o rama ușoară și confortabila.

(3) Asigurati-va ca priviți prin centrul lentilei. Dacă rama este prea ingusta sau dacă priviți prin partea de sus a ramei nu este bine din punct de vedere tehnic. Din aceasta cauza ochelarii nu vor fi confortabili pentru dvs.

(4) Brațele trebuie sa fir suficient de lungi pentru ajunge bine după urechi. Ramele au terminatii speciale la brațe pentru a fi confortabile și ușor de ajustat pentru fiecare persoana.

(5) In cazul in care aveti lentile bifocale sau progresive, va trebui ca rama să fie destul de înaltă pentru a avea destul câmp și pentru distanța și pentru aproape.

Specialistul tau in optica este de obicei cel mai bun ghid. Cei mai renumiti și buni specialisti vor lua timp si efort pentru a explica si a vedea ca rama de ochelari se potriveste bine. Ochelarii sunt purtati mai mult de 14 ore pe zi si chiar si disconfortul minor poate provoca iritatii mari. Acordati-va  mult timp liber atunci cand alegeti o rama. Incercati diferite stiluri pentru aspect optic si estetic. Nu te lasa dus de val cumparand o rama care nu-ti place. Compara preturile, si daca un specialist din optica nu îți arata destule rame care să se potrivească stilului tău, să fie bune tehnic și estetic, evident ca nu e optica potrivita pentru tine.

 Cum sa alegi ramele pentru ochelari: selectie rame

A fost o vreme cand fiecare persoana care dorea ochelari  mergea  la magazinul din colt si, prin incercari erau alesi cei mai buni ochelari, nu neaparat cei mai potriviti din punct de vedere oftalmologic.

Pe masura ce stiinta a inceput sa avanseze, puterea a fost specificata exact, dar nu a fost oferita nicio indrumare utilizatorului cu privire la tipul de rama pe care ar trebui sa-l aleaga. Aceasta trebuie să fie potrivita tehnic și estetic. Dacă lentilele potrivite, conform prescriptiei, sunt montate pe o rama greșit aleasa atunci rezultatul este un dezastru.

Recomandarea este de a alege o optica medicala în care specialistii sa va ajute sa găsiți rama care vi se potrivește atât cu dioptriile cât și estetic. Cu cât aveți mai multe rame care vi se potrivesc din care sa alegeți, cu atât  sunteți sigur ca veți avea ochelarii perfecți!