Mici trucuri prin care să creezi impresia de mai mult spațiu în apartament

Logic Light

Mici trucuri prin care să creezi impresia de mai mult spațiu în apartament

Viața în apartament înseamnă să înveți cum să profiți la maximum de spațiul tău. Doriți să vă umpleți casa cu lucruri pe care le iubiți, dar doriți, de asemenea, să vă simțiți ca un adevărat cămin, nu doar ca un loc în care dormiți și mâncați. Aici sunt utile aceste trucuri: ele pot ajuta la transformarea chiar și a celor mai mici camere în spații care reflectă cu adevărat cine ești ca individ. Așadar, fie că locuiești într-o garsonieră minusculă, fie că dispui de un spațiu amplu pentru toate bunurile tale, ia aminte la aceste sfaturi pentru a te asigura că spațiul tău se simte cât mai mare posibil!

Îmbrățișați puterea unei oglinzi

Dacă aveți o cameră mică care pare că ar avea nevoie de mai mult spațiu, încercați să adăugați oglinzi. Oglinzile nu sunt doar pentru băi și dressinguri. Ele pot face ca orice cameră să pară mai mare și mai deschisă prin reflectarea luminii.

Folosiți o oglindă mare ca piesă de accent în apartamentul dvs. pentru a reflecta culoarea restului decorului dvs. – mai ales dacă este albă sau de culoare deschisă. O oglindă mare face, de asemenea, ca un spațiu mic să se simtă mai confortabil, deoarece reflectă lumina naturală de la ferestrele exterioare în interiorul casei tale, făcând ca totul să pară mai luminos!

Reflectați lumina naturală

  • Lumina naturală este un element cheie pentru a face o cameră să pară mai mare. Puteți folosi oglinzi pentru a reflecta lumina, precum și nuanțe de lumină (de exemplu, camerele mai deschise la culoare vă vor ajuta să faceți camera să pară mai mare). De asemenea, încercați să folosiți culori deschise, mobilier și textile pentru același efect.
  • Covoarele și perdelele ușoare vor funcționa, de asemenea, foarte bine cu acest truc! Amintiți-vă doar că orice jaluzele sau draperii ar trebui să fie albe sau alb-deschis, astfel încât să nu absoarbă prea multă lumină și să facă spațiul să pară mai mic decât este de fapt!

Alegeți-vă cu înțelepciune mobilierul

Există câteva reguli standard de bază atunci când vine vorba de alegerea mobilierului pentru apartamentul tău. În primul rând, ar trebui să selectați mobilier care are un aspect curat și simplu. Acest lucru se datorează faptului că doriți ca spațiul dvs. să se simtă spațios, nu aglomerat sau ocupat – și cu atât de multe opțiuni disponibile astăzi, nu este nevoie să exagerați în ceea ce privește decorarea.

În al doilea rând, alegeți piese care oferă mult spațiu de depozitare. Acest lucru vă va ajuta să țineți dezordinea la distanță și să vă asigurați că aveți întotdeauna loc pentru lucruri mai importante, cum ar fi hainele și cărțile!

Fiți îndrăzneț cu culoarea

În timp ce o culoare îndrăzneață poate face ca un spațiu mic să pară mai mare, este important să folosiți culoarea în mod corect. Culorile pe care le alegeți trebuie să fie calde și nu prea luminoase. Dacă pereții tăi sunt de un roșu sau galben aprins, vor atrage atenția în afara spațiului și vor face ca totul să pară mai mic decât este. În schimb, optați pentru nuanțe blânde de portocaliu sau maro, care vor avea un efect mai liniștitor asupra ochiului și vor crea o iluzie de spațialitate.

Trucuri mici, impact uriaș

  • Iluminat: Folosirea iluminatului este o modalitate excelentă de a face ca apartamentul să pară mai mare. Dacă aveți o lampă de tavan în centrul camerei, luați în considerare mutarea acesteia în lateral. De asemenea, puteți încerca să agățați candelabre clasice de o parte și de alta a unei oglinzi, ceea ce va ajuta la reflectarea luminii și o va face să pară mai mare.
  • Mobilier: Folosiți mobilier care nu ocupă prea mult spațiu – gândiți-vă la otomane, bănci, taburete și scaune cu rame mici. Dacă doriți locuri suplimentare în camera de zi, dar nu doriți ca piesele voluminoase să ocupe spațiu.
  • Plante: Plantele sunt o altă modalitate excelentă de a adăuga viață în casa ta, făcând în același timp ca încăperile să pară mai spațioase. Asigură-te doar că ai suficientă lumină solară înainte de a le aduce în spațiul tău!