Lipsa dintilor ramane doar un mit datorita unui implant dentar!

Lipsa dintilor ramane doar un mit datorita unui implant dentar!

Sanatatea orala este unul dintre aspectele pe care nu ar trebui sa le ignori, daca iti doresti o buna functionare a organismului tau. Este indicat sa mergi periodic la un control stomatologic de rutina, chiar daca nu ai vreo problema anume, iar la cel mai mic disconfort resimtit, sa apelezi cat mai repede la medicul specialist.
De multe ori, insa, din lipsa de timp, din lipsa de informatii sau poate chiar din frica, unii oameni aleg sa treaca cu vederea problemele care apar, ajungandu-se in situatii mai dificile. In cazul in care radacina dintelui nu mai poate fi salvata, sigura solutie este reprezentata de implanturile dentare.

Cum functioneaza implantul dentar?

Un implant dentar este o piesa din titan, zirconiu sau alt material 100% biocompatibil cu organismal uman. Acesta tine loc de radacina dintelui si este potrivit atat pentru tineri, cu varsta mai mare de 18 ani, cat si pentru adulti si persoane in varsta. Practic, acest surub inlocuieste radacina dintelui care a avut probleme.
El are rolul de a imbunatati vizibil aspectul estetic al danturii tale, opreste atrofierea osului, previne retractia gingiei si ofera posibilitatea unor proteze fixe pe implanturi, in cazul in care este nevoie de aceasta interventie. Pentru astfel de proceduri, fa o vizita la unul dintre medicii specialisti de la Dental Premier si problemele iti vor fi rezolvate in cel mai scurt timp. Aici vei gasi medici foarte bine pregatiti, specialisti in chirurgie dento-alveolara si implantologie, care au o vasta experienta obtinuta prin inserarea cu succes a mii de implanturi dentare.
Implantul dentar ofera senzatia de dinti natural, deoarece nu se observa nici cea mai mica diferenta intre implant si ceilalti dinti. Cu ajutorul sau, defectele de fonatie vor disparea, increderea in propria persoana va creste si aparitiile leziunilor vor fi prevenite.
In functie de nevoile pacientului si de decizia medicului, implantul dentar este de mai multe tipuri, astfel incat sa se potriveasca perfect pentru orice tip de problema. Asadar, exista implant INNO, implant Bedent, implant Megagen, implant Nobel Biocare, implant subperiostal personalizat etc.

implant dentar

Procedura necesara implantului dentar

Pana a ajunge la rezultatul final, procedura presupune mai multe etape pe care tu impreuna cu medicul tau e nevoie sa le parcurgeti. Este nevoie de timp, rabdare si incredere pentru a ajunge la rezolvarea eficienta a problemelor.
Prima etapa este denumita etapa de pregatire si presupune consultatia stomatologului, radiografii, computer tomograf, prin care se fac masuratorile precise si se insereaza virtual implantul. Apoi, medicul verifica starea de sanatate a pacientului prin analize de laborator.
Etapa a doua este etapa chirurgicala, implantul se insereaza in osul maxilar sau mandibular, se asteapta intre doua si sase luni, in functie de situatie. Acest timp de asteptare este necesar pentru ca implantul sa se poata prinde in os.
Etapa protetica reprezinta ultimul pas necesar. Aici se face o incizie mica in dreptul implantului, unde se monteaza un conformator gingival, care permite vindecaea estetica a gingiei. Urmeaza montarea bontului de transfer cu care se ia amprenta pentru urmatoarea lucrare, iar in laboratorul de tehnica dentara se realizeaza lucrarea finala, mai exat dintii ficsi care se fixeaza prin cimentare sau insurubare.
Dupa cum vezi, nu este complicat sa ai grija de sanatatea ta orala! Apeleaza cu incredere la un tratament cu implant dentar!