Înlocuirea anvelopelor: 4 sfaturi pentru a economisi bani

4 sfaturi pentru a economisi bani

Înlocuirea anvelopelor: 4 sfaturi pentru a economisi bani

Întreținerea și înlocuirea anvelopelor este vitală pentru siguranța dvs. pe drum. Fără anvelope în stare bună, cu banda de rulare adecvată, vă veți simți mai greu la frânare, virare și accelerare. Înțeles, anvelopele pot fi plictisitoare, iar costul poate fi enervant, dar păstrarea acestor patru sfaturi utile cu privire la înlocuirea anvelopelor vă poate ajuta să economisiți bani și – cel mai important – să rămâneți în siguranță pe drum.

Stabiliți dacă este timpul pentru înlocuire

Pentru a stabili dacă aveți nevoie chiar de anvelope noi, faceți câteva verificări simple asupra setului dvs. actual. În primul rând, luați un bănuț și așezați marginea în canelura fiecărei anvelope. Introduceți marginea bănuțului în banda de rulare cu capul în jos, cu vârful stemeiintrând primul.

Dacă partea superioară a stemei este acoperită de bandă de rulare, asta înseamnă că aveți în continuare o cantitate acceptabilă și sigură de viață rămasă a anvelopelor. Faceți acest test în diferite puncte din jurul anvelopei. Dacă capul stemei este vizibil în orice punct din jurul anvelopei, este timpul să contactați servicii de tractare arad.

Nu înlocuiți toate cele patru anvelope doar dacă este absolut necesar

Stabiliți dacă este timpul pentru înlocuire

Anvelopele din față ale unei mașini se uzează adesea mai repede decât anvelopele din spate; acest lucru este valabil mai ales dacă nu rotiți anvelopele în mod regulat în timpul vieții vehiculului dumneavoastră. Dacă magazinul local de anvelope insistă că aveți nevoie de un set nou, întrebați starea anvelopelor din spate înainte de a fi de acord cu totul. Înlocuirea a patru anvelope costă de două ori mai mult decât înlocuirea doar a două, iar perechea dvs. din spate ar putea avea încă mii de mile de viață.

Dacă cumpărați două anvelope în loc de patru, este întotdeauna mai bine să puneți anvelopele noi pe spate, rotindu-le pe cele mai vechi în poziția din față. Anvelopele mai noi vor ajuta mașina să rămână stabilă dacă trebuie să ieșiți dintr-o situație de urgență. Și dacă hidroplanarea pe vreme umedă, comunicarea pe care o obțineți din anvelopele din față uzate este mai imediată decât informațiile pe care le-ați putea obține dacă aceste anvelope uzate sunt montate pe spate.

Nu cumpărați o singură anvelopă odată. Dacă o singură anvelopă este deteriorată, obțineți întotdeauna una nouă pentru cealaltă parte a mașinii. Și dacă înlocuiți o pereche de anvelope pe un vehicul cu tracțiune integrală, urmați recomandările producătorului.

Faceți o aliniere după ce schimbați anvelopele

Alinierea mașinii, camionului sau SUV-ului dvs. de fiecare dată când instalați anvelope noi este crucială pentru a prelungi durata de viață a acestor anvelope. Când roțile dvs. sunt aliniate corespunzător, anvelopele se vor purta uniform așa cum a fost proiectat. Dacă instalați anvelope noi și roțile nu sunt aliniate, uzura neuniformă poate necesita prematur un nou set de anvelope. Acest lucru se poate simți inclusiv la experiența de conducere și vă poate pune în pericol. În cazul în care simțiți că ceva nu este în regulă după o schimbare a anvelopelor, nu ezitați să vă puneți în contact cu o firmă de servicii de tractare.