Implantul dentar într-o zi- soluția care îţi redă încrederea de sine

Implantul dentar într-o zi- soluția care îţi redă încrederea de sine

Din punct de vedere tehnic, un implant dentar este reprezentat de rădăcini dentare artificiale fabricate din materiale precum titanul, materiale care sunt biocompatibile cu țesutul gingival. Acestea sunt introduse într-un mediu steril printr-o mică procedură chirurgicală. Implantologia dentară avansează rapid iar materialele folosite au o calitate din ce in ce mai bună și sunt capabile să ofere confort și cele mai bune rezultate.

Ce este un implant dentar?

Șurubul sau implantul dentar propriu-zis, este partea introdusă în osul maxilarului sau în mandibula pentru a înlocui rădăcina unui dinte extras. Acesta poate fi fabricat din titan, zirconiu sau tantaliu.Implanturile dentare sunt complet absorbite de osul maxilarului în decurs de 2-3 luni, devenind suficient de puternice pentru a susține protezele așezate deasupra lor.

Implanturile dentare arată și funcționează ca dinții naturali. Odată inserate, acestea se osteointegrează pentru a preveni pierderea de masă osoasă și pentru a menține armonia feței și sănătatea țesuturilor moi (gingiile).

Care sunt factorii care duc la pierderea dinților?

Sunt multe cauze ale pierderii dinților, cum ar fi:

 

– Cariile dentare;

– Diabetul zaharat;

– Rahitismul;

– Parodontoza;

– Osteoporoza;

– Traumatismul dinților

– Malformații dentare;

– Consumul excesiv de cafea, alcool sau tutun;

O astfel de intervenție presupune o colaborare și o comunicare strânsă între anestezist, chirurg, protetician și membrii laboratorului de tehnică dentară. După intervenție, stomatologul va prescrie o rețetă cu antialgice si antiinflamatoare pentru a se asigura că si disconfortul pacientului va fi minim.

Prețul unui implant dentar într-o zi poate varia semnificativ, însă calitatea materialelor si recomandările medicului ar trebui să primeze.

Vrei un zâmbet frumos și sănătos?

Un zâmbet frumos vă poate aduce mai multă încredere şi mai multă stimă faţă de propria persoană, îmbunătăţindu-vă totodată capacitatea de comunicare cu ceilalţi. Arătând şi comportându-se similar cu dinţii naturali şi fiind ataşate sigur la nivelul osului, implanturile dentare îţi vor reda încrederea în sine şi îţi vor îmbunătăţi aspectul. 

Chiar dacă intervenția a decurs cu succes, în cazul în care pacientul nu respectă cu strictețe o igienă orală corespunzătoare, implantul dentar într-o zi se poate degrada, fiind nevoie de realizarea unei noi intervenții. Pacientul trebuie să urmeze cu strictețe indicațiile și recomandările medicului stomatolog.

Materialele pentru lucrările dentare trebuie să aibă, în principal, 2 proprietăți:

 

– rezistență și durabilitate

– rezultate estetice excelente

Meriți o dantură perfectă!

 

  • Așadar, într-o singură zi poți să îți recapeți zâmbetul: fără complexe, fără rețineri, cu o mare încredere în tine și în zâmbetul tău. Obține dantura perfectă într-o singură zi! Totul se face într-o singură ședință.
  • La Estethica Global veți întâlni o echipă profesionistă de medici stomatologi și tehnologie medicală de ultimă generație pentru a vă oferi dantura mult dorită într-o singură vizită la cabinet. Noile tehnici medicale și tehnologii digitale pe care le folosim ne permit scurtarea timpului de așteptare, reducerea disconfortului în cabinet și intervenții cu grad de invazivitate redus la minim. Specializările medicale și experiența vastă în cabinet sunt criteriile care stau la baza selecției stomatologilor noștri în echipa de implantologie.