Iata cum poti preveni defectiunile atunci cand folosesti o pompa submersibila cu tocator

Iata cum poti preveni defectiunile atunci cand folosesti o pompa submersibila cu tocator

O pompa submersibila cu tocator este ideala atunci cand echipa ta se confrunta cu ape uzate, pline cu deseuri de orice tip. Totusi, chiar daca astfel de pompe sunt special concepute pentru situatiile complexe, nu inseamna ca nu se pot defecta sau ca nu pot acumula reziduuri solide in jurul, dar si in interiorul pompei.

Pe scurt, un tocator nu poate face fata tuturor reziduurilor care pot fi prezente in ape uzate. Asadar, iata cateva modalitati prin care poti preveni defectiunile si pastra un nivel de eficienta optim atunci cand folosesti o astfel de pompa!

Capacitatile pompei trebuie alese corespunzator

O pompa submersibila cu tocator toaca reziduurile care mai apoi sunt incluse in circuitul de aspirare a apei – evident, apa va contine resturi care vor fi filtrare intr-o alta etapa. Ceea ce este important in aceasta etapa, totusi, este ca viteza apei in circuitul pompei sa fie destul de puternica pentru a impiedica infundarea acesteia.

De exemplu, pentru majoritatea tipurilor de ape cu deseuri, o viteza a fluidelor de 2m pe secunda este de ajuns – desigur, aceasta viteza trebuie sa fie constanta.

Instaleaza o valva de retinere

Acest tip de valva nu este o investitie majora si nu ar trebui sa te sperie. Valvele de retinere sunt un tip de valve de baza, ieftine, care previn refluxul apei. In timpul acestui reflux, anumite obiecte solide, dar si fluide, pot intra in circuitul pompei fara a intampina rezistenta. Astfel, o valva de retinere protejeaza interiorul pompei de reziduurile solide care au reusit sa treaca de tocator fara a fi tocate (in cazul in care acest lucru se intampla).

Este posibil ca o pompa submersibila cu tocator de calitate sa nu aiba nevoie de o astfel de valva – este indicat sa aduci acest aspect in discutia cu specialistii din echipa ta.

Apeleaza la pompe mai puternice, heavy-duty

Exista pompe cu tocator, dar exista si pompe cu sistem tip rasnita, care poate gestiona deseuri solide care sunt atat mai mari, cat si mai rezistente impotriva actiunii mecanice. Aceste tipuri de pompe nu sunt greu de gasit si pot fi de folos atunci cand trebuie sa golesti fundul unui bazin in care s-au adunat toate reziduurile.

Astfel, poti incepe golirea unui bazin cu o pompa submersibila cu tocator care va gestiona deseurile de dimensiuni mici si medii, iar apa cu adevarat uzata din acelasi bazin o poti lasa pe mana unei pompe mai puternice, mai eficiente.

Concluzie – alegerea pompei submersibile este extrem de importanta!

In cele din urma, este de la sine inteles ca ai nevoie atat de pompe submersibile de calitate, dar si de o varietate cat mai mare a acestora. Daca vrei sa colaborezi cu un singur magazin, pentru un plus de eficienta, poti apela la magazinul de scule, unelte si echipamente TopStrong.ro.

Acesta pune la dispozitie mesterilor si echipelor de specialisti din Romania scule, unelte si echipamente de cea mai inalta calitate si la un pret mai mult decat avantajos. Daca ai nevoie de  o pompa submersibila cu tocator de exceptie, echipa TopStrong te poate ajuta in aceasta privinta!