Iata cum ai grija de pompa cu tocator a casei tale!

Iata cum ai grija de pompa cu tocator a casei tale!

In functie de zona in care locuiesti sau de sistemele/echipamentele instalate in casa ta, este posibil ca aceasta din urma sa prezinte si o pompa cu tocator. De regula, aceste pompe sunt instalate in zonele care se afla la o altitudine mai mica decat sistemul de canalizare al unui oras sau localitati, de exemplu.

Pompa impinge apele uzate cu forta catre conductele principale, astfel evitandu-se blocarea conductelor din apropierea casei tale – in special a celor din comunitatea ta. Totusi, beneficiile unei astfel de pompe nu trebuie luate ca atare. Mai exact, exista lucruri pe care ar trebui sa le faci pentru a avea grija cum trebuie de aceasta pompa!

Foloseste instalatia sanitara in mod responsabil

Chiar daca ai o pompa cu tocator conectata la sistemul de canalizare al casei tale, acest lucru nu inseamna ca tocatorul respectiv poate gestiona absolut fiecare obiect pe care il arunci in scurgerile din casa ta.

Astfel, nu ar trebui sa arunci obiecte precum ata dentara, pietris, grasimi, uleiuri, produse de ingrijire feminina, scutece, servetele, mucuri de tigara, cafea macinata, nisip pentru litiera si in general orice obiect care ar putea infunda vreo teava sau pompa in sine.

Consuma apa in mod responsabil

O pompa cu tocator se activeaza de fiecare data cand nivelul apei din rezervorul adiacent trece peste un anumit nivel. Mai exact, indiferent de volumul de deseuri si reziduuri din acest rezervor, pompa va functiona in functie de cat de multa apa consumi.

Evident, o astfel de pompa foloseste energie electrica – mai multa decat ti-ai dori. Astfel, un mod bun de a mari durata de viata a acesteia, dar mai ales de a-ti scadea facturile la energie electrica, este de a consuma apa in mod responsabil.

Foloseste mai putina apa in timpul penelor de curent

In timpul penelor de curent, pompa cu tocator nu este functionala. Astfel, se pot intampla doua lucruri. In primul caz, poti folosi apa ca de obicei – in special pentru dusuri si pentru masina de spalat – caz in care rezervorul aferent pompei se poate umple si refula. Daca acest lucru se intampla, vei observa cu siguranta.

Apoi, reziduurile si deseurile din apa raman blocate fix inaintea tocatorului pompei. Chiar daca apa sta pe loc, reziduurile pot fi impinse de curenti. Atunci cand revine curentul si pompa se porneste brusc, aceste reziduuri pot cauza blocaje la nivelul tocatorului.

Nu uita de mentenanta preventiva si regulata!

Evident, indiferent de tipul de sistem sau echipament conectat la casa ta, mentenanta preventiva si regulata este mai mult decat recomandata! Doar mentenanta poate preveni defectiuni majore la o pompa cu tocator, defectiuni care te-ar putea chiar impiedica sa folosesti apa pentru cateva zile bune.

Cel mai bine ar fi sa inchei un contract cu un service autorizat care se va prezenta la locatie odata la cateva luni pentru a verifica intregul sistem aferent pompei cu tocator.

Totodata, nu uita nici de calitatea pompei in sine, mai ales daca ai sansa sa fii prezent cand se pune problema alegerii acesteia. Poti cumpara o pompa de calitate superioara si la un pret mai mult decat avantajos din magazinul online TopStrong – unelte, scule si echipamente pentru toate aplicatiile!