Iata care sunt avantajele instalarii unui tablou automatizare digital pentru afacerea ta

Iata care sunt avantajele instalarii unui tablou automatizare digital pentru afacerea ta

 

Automatizarea si tehnologiile insotite de aceasta nu mai sunt o noutate de ultima ora la care putine industrii au acces. In ziua de astazi, instalarea unui tablou automatizare in cadrul afacerii tale poate fi facuta foarte usor, mai ales daca stii la cine sa apelezi.

Totusi, in ciuda acestui aspect, multi oameni sunt de parere ca automatizarea este un lucru trecator si ca nu are atat de multe avantaje pe cat se spune. Deci, in cele ce urmeaza, vei afla care sunt cateva dintre avantajele instalarii unui tablou de automatizare digital pentru afacerea ta!

Permite automatizarea completa sau partiala a utilajelor

Indiferent de tipul utilajului si de interfata acesteia – analog sau digital – acesta poate fi automatizat complet sau partial, dupa caz. Astfel, sunt sanse mari ca fiecare echipament/utilaj cumparat de tine sa poata fi imbunatatit considerabil cu ajutorul unui tablou automatizare.

Acesta din urma poate controla starea utilajului (pornit/oprit) si daca este posibil si intensitatea, viteaza, modul in care realizeaza actiuni si asa mai departe.

Prezinta un risc scazut de pierdere a semnalului in conversia analog-digital

Un aspect important in cazul tehnologiilor de automatizare este pierderea semnalului transmis de utilaj catre tabloul de automatizare. In cazul tabourilor traditionale, acest lucru este destul de comun si deseori provoaca daune semnificative.

Totusi, datorita noilor tehnologii din domeniu, un tablou automatizare poate realiza conversia semnalului analog in semnal digital fara intreruperi si fara pierderi. Astfel, un lant de productie, de exemplu, poate fi in permanenta in functiune.

Au mai multe moduri de aplicatie/utilizare – fiabilitate crescuta

Un astfel de tablou este responsabil de transmiterea unei functii sau comenzi catre un utilaj sau echipament. Modurile traditionale de control automat, precum PLC, nu erau destul de fiabile si nu puteau fi modificate conform cerintelor – acestea erau           pur si simplu controllere programate in prealabil.

Totusi, un tablou automatizare digital prezinta mai multe functii care pot fi totodata modificate, conform nevoilor clientului sau utilizatorului. Acestea mai permit si utilizarea de functii speciale, percum oprirea de urgenta a utilajelor (lucru pe care un PLC nu il poate face).

Prezinta functii care pot fi modificate, personalizate in mod constant

Cat de des ai vrea sa interactionezi cu un astfel tablou? Indiferent de raspunsul tau, ceea ce este important este faptul ca un tablou automatizare digital poate fi programat cu toate functiile necesare operatiunilor realizate intr-o zi de catre utilajul tau.

Mai mult, datorita tehnologiilor utilizate, tabloul poate fi programat sa schimbe automat anumite setari ale utilajului sau echipamentului in functie de zi, ora sau situatie speciala. Astfel, in loc sa verifici utilajul zilnic, va trebui sa verifici doar interfata tabloului de automatizare.

Daca vrei sa afli mai multe despre beneficiile si avantajele unui astfel de tablou sau daca vrei sa ai unul instalat la nivelul afacerii tale de catre profesionisti in domeniu, atunci contacteaza-i acum pe expertii Electrotehnics. Acestia au peste 15 ani de experienta, sunt autorizati si trateaza fiecare proiect cu profesionalism si seriozitate.

Apeleaza acum la acestia pentru montare tablouri electrice, instalare sisteme automatizare, sau daca ai nevoie de un electrician autorizat.