Etape care trebuie sa fie parcurse pentru ca firma sa fie certificata ISO

Etape care trebuie sa fie parcurse pentru ca firma sa fie certificata ISO

 

In dezvoltarea unei afaceri trebuie parcurse foarte multe etape, etapa prin care se obtine certificarea ISO este una dintre etapele prin care trebuie sa treaca firmele pentru ca la un moment dat sa devina foarte rentabile. Parcurgerea acestei etape nu este o conditie obligatorie pentru atingerea succesului insa este drumul scurt care poate fi parcurs pentru atingerea succesului. Pentru ca managerii firmelor si-au dorit si isi doresc ca firmele pe care le conduc sa devina din ce in ce mai bune a crescut foarte mult cererea pentru achizitionarea serviciului de certificare ISO. Ca un astfel de serviciu sa ofere rezultatele asteptate este necesara identificarea unei firme care presteaza intr-un mod calitativ serviciul de certificare ISO. Din nefericire, exista si firme care nu reusesc sa presteze cel mai eficient serviciu asa ca trebuie atentie mare la firma aleasa pentru obtinerea certificarii ISO.

Cum identifici firma potrivita cu care sa colaborezi pentru obtinerea certificarii ISO 9001?

Etapele prin care trebuie sa treaca firma care urmeaza sa fie certificata ISO transmite daca firma care presteaza serviciul de certificare ISO este o firma serioasa sau nu. Este clar ca un astfel de serviciu nu trebuie sa fie prestat doar de dragul de a fi prestat ci trebuie sa fie prestat in asa fel incat sa ofere plus valoare. Pentru a putea identifica o astfel de firma iata care sunt etapele prin care trebuie sa treaca firmele care doresc sa se certifice ISO:

  • Evaluarea modului in care activitatile din cadrul firmei se desfasoara. In cadrul acestei etape trebuie sa fie identificate toate activitatile care nu se desfasoara intr-un mod eficient si sigur. O astfel de evaluare nu trebuie sa fie realizata de azi pe maine mai ales in cazul in care trebuie sa fie analizate foarte multe activitati.
  • In etapa a 2 a trebuie sa fie stabilite care sunt punctele slabe care trebuie sa fie intarite prin niste solutii eficiente din toate punctele de vedere. De asemenea, in cadrul acestei etape trebuie ca tot personalul care lucreaza in cadrul firmei sa stie cu exactitate care sunt responsabilitatile avute, cui trebuie sa raporteze problemele avute si de acestia trebuie sa se mobilizeze cat mai bine pentru a putea oferi un nivel ridicat de productivitate.
  • Pregatirea personalului care lucreaza in cadrul firmei astfel incat acestia sa poata contribui la imbunatatirea productivitatii dar si la crearea unui climat de munca profesionist, curat, linistit, productiv si lipsit de incidente.

  • Firma care a cerut obtinerea unei certificari ISO trebuie sa treaca din nou prin procesul de evaluare. Scopul acestuia este de a se observa imbunatatirile aparut in modul de desfasurare a activitatilor din cadrul firmei. Acestea trebuie sa ofere un nivel foarte ridicat de productivitate. De asemenea, modul in care se simt angajatii este un alt aspect care din nou este analizat pentru a se putea stabili daca firma este sau nu pregatita pentru obtinerea certificarii ISO.
  • Nu in ultimul rand, primirea certificatului care atesta ca firma indeplineste toate conditiile necesare pentru a putea primi certificarea ISO este ultima etapa prin care trebuie sa treaca firmele a caror manageri doresc sa le certifice ISO.

Avand in vedere ca nu este greu de obtinut o certificare ISO 55001 dar si tinand cont de beneficiile oferite de catre detinerea unei certificari ISO ar trebui ca toate firmele sa detina cel putin una dintre certificarile ISO care pot fi obtinute. Desigur, este vorba despre certificarea ISO 9001, certificare care in mod normal ar trebui sa fie detinuta de catre toate societatile private sau publice care isi desfasoara activitatea in cadrul societatii in care traim. O astfel de certificare transmite faptul ca serviciul sa produsul comercializat este realizat tinand cont si de aspectul calitativ, acesta fiind motivul principal pentru care certificarea ISO 9001 nu ar trebui sa lipseasca celor care realizeaza produse sau presteaza servicii.