Economie de energie cu ferestre termopan de calitate

Tamplarie.com

Economie de energie cu ferestre termopan de calitate

Astăzi se vorbește mult despre eficiența energetică. Atunci când își promovează produsele, majoritatea producătorilor de ferestre termopan subliniază izolarea termică, citând numărul de camere ale sistemelor și conductivitatea lor termică, folosind aceste caracteristici naturale, ca simbol al ferestrelor de calitate. Adevărul este că factorii pentru tâmplăria de calitate sunt complecși. O performanță mai bună a ferestrelor termopan este importantă. Dar, pentru a fi de înaltă calitate și eficiente din punct de vedere energetic, ar trebui să ceri informații de la specialiștii în ferestre termopan. Aceste produse trebuie să aibă anumite profiluri, o construcție adecvată și, nu în ultimul rând, o instalare de calitate pentru a economisi energia.

Imaginează-ți cum ar fi să investești mulți bani în ferestre termopan, fabricate din profiluri și accesorii de renume, iar după un timp să îți dai seama că, din cauza instalării slabe, fereastra se deschide/închide greu, sau datorită manoperei slabe, mecanismele nu funcționează bine sau există deformări ale profilurilor peste limita admisibilului. Nu mai puțin important este aspectul estetic, mai ales atunci când nu se acordă suficientă atenție detaliilor. Prin urmare, rolul producătorului este esenţial, deoarece numai produsele de calitate sunt eficiente.

Ferestrele sunt punctele slabe ale fațadei, deoarece aproximativ 17% din căldura clădirii scapă prin ele, dar cu ferestre termopan nu numai că vei reduce costurile de încălzire și electricitate, ci au și o contribuție pozitivă la protecția climei. De aceea trebuie să acorzi valoare profilelor de ferestre de înaltă calitate, atunci când cumperi ferestre. În acest fel, eviți pierderile de căldură și economisești costurile de încălzire și electricitate pe termen lung.

Ferestre eficiente din punct de vedere energetic

Ferestrele termopan au un caracter izolant, un impact mare asupra menținerii căldurii în casă. Ferestrele au cel mai scăzut nivel de izolare dintre toate elementele exterioare ale clădirilor. Reducerea transferului de căldură al ferestrelor poate fi realizată prin îmbunătățirea caracteristicilor termice ale geamurilor, care are cel mai mare impact asupra pierderilor de căldură. Principalii indicatori în ceea ce privește performanța energetică a ferestrelor sunt: coeficientul de transfer termic și transmisia solară. Căldura care trece printr-un metru pătrat din suprafața ferestrei, este caracterizată de valoarea U (coeficientul de transfer de căldură), în timp ce cantitatea de energie solară care trece prin 1 m² este reprezentată de g (factorul solar). Cu cât valoarea U este mai mică, cu atât ferestrele sunt mai eficiente din punct de vedere energetic. Cu cât valoarea factorului solar este mai mică, cu atât ai o protecție solară mai mare. Două sau trei geamuri înseamnă mai multe niveluri de protecție între mediul exterior și casa ta. Argonul este un gaz incolor netoxic care este mai dens decât aerul. Introdus în camerele vitrajului, oferă o izolație suplimentară la căldură și frig.

Sticla cu acoperiri cu emisii reduse (LOW-E)

Sticla Low-E este realizată prin aplicarea unui strat transparent foarte fin de materiale de origine metalică pe sticlă transparentă. Această acoperire are conductivitate scăzută și proprietate duală: reflectă caracteristica radiației infraroșii de înaltă frecvență de energie termică și, în același timp, reflectă o mare parte a energiei solare. Datorită acesteia economisești energie atât vara cât și iarna. Iarna reflectă căldura eliberată de încălzitoare și ocupanții casei, menținând încăperile mai calde, iar vara nu permite căldurii de la soare să pătrundă în interior, lăsând încăperile reci.