Despre rezervoare gpl  si beneficiile aduse de acestea

Despre rezervoare gpl  si beneficiile aduse de acestea

 

 

Presiunea intr-o butelie de gaz este prea mare pentru majoritatea aplicatiilor, pana la 2482 kPa. Regulatoarele de gaz sunt conectate la supapele de evacuare a buteliei de gaz pentru a reduce presiunea buteliei de gaz propan GPL la o presiune de lucru mult mai mica de 2,75 kPa.

O butelie de gaz functioneaza la o presiune care, in general, depaseste cu mult ceea ce este necesar ca presiune de lucru. Exista regulatoare de gaz specifice, dupa tipul de gaz, care sunt folosite pentru a reduce presiunea in butelie la presiunea de lucru necesara.

GPL este sub presiune, ca un lichid, si se transforma inapoi in gaz atunci cand eliberati o anumita presiune. Presiunea din butelia de gaz este prea mare si neuniforma, deoarece variatia temperaturii afecteaza presiunea. Buteliile de gaz necesita un regulator de gaz pentru a reduce presiunea butelii de gaz si pentru a asigura o presiune de lucru constanta.

O butelie de gaz LP functioneaza prin stocarea gazului sub presiune. Pentru a reduce presiunea ridicata la un nivel utilizabil, gazul este trecut printr-un regulator de gaz pentru a scadea presiunea la nivelul corect pentru aparatele cu gaz. GPL este unic prin faptul ca se lichefiaza sub butelii de gaz comprimat la presiune moderata fata de presiunea inalta.

O butelie de gaz GPL functioneaza atunci cand GPL, stocat ca lichid sub presiune, se transforma inapoi in gaz, eliberand o parte din presiunea din butelie prin utilizare. Butelia de gaz GPL functioneaza dupa ce este umpluta cu GPL sub presiune.

GPL-ul revine la gaz atunci cand paraseste butelia de gaz GPL si trece printr-un regulator de gaz, unde presiunea este eliberata folosind o parte din gaz. Un rezervor de propan functioneaza prin depozitarea propanului sub forma de lichid, odata umplut sub presiune, si revine la gaz atunci cand eliberati o parte din presiune folosind gratarele sau aparatele voastre cu gaz. Gazul este in partea de sus a sticlei de GPL si lichidul in partea de jos.

GPL este de obicei depozitat, ca lichid, in vase de otel, de la butelii mici de gaz pentru gratar pana la butelii mai mari si rezervoare gpl de stocare. Gazul din rezervoarele GPL este lichid sub presiune, de la 0 kPa la -42 °C pana la 1794 kPa la 54 °C si revine la gaz atunci cand eliberati o parte din presiune. GPL (propan) exista atat ca lichid, cat si ca vapori (gaz) in butelie. Vezi imaginea de mai jos.

Cum functioneaza un cilindru de GPL – Cum functioneaza un rezervor de propan

Gazele GPL, inclusiv propanul, pot fi comprimate in lichide la presiuni relativ scazute si sunt numite si lichide din gaze naturale – NGL.

Lichidul GPL-propan fierbe si se transforma inapoi in vapori de gaz atunci cand eliberati o parte din presiunea din sticla de gaz folosind gaz.

Aproape toate utilizarile GPL implica utilizarea vaporilor de gaz, nu a gazului lichefiat. Este usor de inteles de ce multi opteaza pentru un rezervor gpl mai ales cand preturile la gazul din retea se intensifica!