De ce sa colaborezi cu o clinica specializata de medicina muncii sector 1?

De ce sa colaborezi cu o clinica specializata de medicina muncii sector 1?

Centrul medical Clevermed asigura o gama larga de servicii medicale pentru orice tip de profesie. Medicii de medicina muncii sector 1 urmaresc stabilirea aptitudinii in munca precum si preventia aparitiei bolilor legate de profesie. Prin serviciile oferite, acestia cauta sa mentina nealterata starea de sanatate a angajatilor, trateaza afectiunile si implicit duc la scaderea absenteismului la locul de munca.

Munca lor se distinge prin profesionalism, promptitudine si seriozitate. Clinica detine dotari moderne si va ofera o gama larga de servicii adaptate nevoilor clientului. Medicina muncii studiaza adaptarea omului la munca dar si adaptarea muncii la om. Medicii care lucreaza in cadrul acestei clinici se ocupă cu preventia, diagnosticarea si managementul bolilor profesionale. Serviciile lor au ca scop promovarea sanatatii si productivitatii muncitorilor.

Toti angajatorii sunt obligati sa respecte reglementarile in vigoare privind supravegherea sanatatii angajatilor. Medicii intervin pentru rezolvarea problemelor de expunere la factorii nocivi, rezolvarea problemelor de ergonomie a muncii si de promovare a sanatatii angajatilor.Acestia elibereaza o fisa medicala muncii in care este specificat gradul de aptitudine sau inaptitudine a angajatilor, in functie de fiecare situatie in parte.

In urma examenelor medicale se obtine o serie de informatii despre situatia angajatilor din punct de vedere al controlului anual obligatoriu. In acest context, supravegherea sanatatii angajatilor ocupa un loc decisiv, pentru ca productivitatea depinde de mentinerea sanatatii si a capacitatii de munca. 

Costul examinarilor de medicina muncii este rezonabil iar serviciile oferite se ridica la cel mai inalt grad calitativ. 

Angajatorii sunt obligati sa asigure angajatilor servicii medicale profilactice pentru supravegherea sanatatii acestora si pentru descoperirea riscurilor profesionale. 

In cadrul clinicii Clevermed lucreaza medici cu o bogata experienta astfel ca examinarile medicale sunt realizate de catre un personal de inalta specializare profesionala. 

Examenele de medicina muncii sector 1 constau in : examen medical la angajare, control medical periodic, examen medical de supraveghere speciala, de adaptare, pentru schimbarea locului de munca ori reluarea activitatii. 

Medicii de medicina muncii trebuie sa: 

  • completeze dosarelor medicale individuale,
  • elibereaza fisa medicala muncii si consiliaza angajatorii
  • face consultatii de medicina muncii;
  • evalueaza riscurile profesionale;
  • monitorizeaza starea de sanatate a angajatilor;

Acolo unde este nevoie se ocupa de reorientarea profesionala in caz de boala profesionala si de consilierea pentru fundamentarea strategiei de securitate la locul de munca. Nu ezitati sa intrati in contact direct cu personalul specializat accesand site-ul online www.clevermed.ro