De ce intarzie zborurile?

De ce intarzie zborurile?

In mod normal, atunci cand un zbor decurge conform scenariului, nu sunt motive pentru a intarzia. Cu toate acestea, un zbor intarziat nu este un eveniment neasteptat. Intarzierile si anularile de zbor au loc mai des decat s-ar astepta, in ciuda progresului tehnologic care face ca zborurile sa fie estimate cat mai precis. In prezent, intarzierile sunt fenomene care uimesc tot mai putin.  Cu toate acestea, multi calatori nu stiu care sunt motivele pentru care avioanele intarzie.

Despagubiri pentru zborurile intarziate

Poti obtine o despagubire zbor intarziat in cazul in care zborurile sunt intarziate sau anulate din vina companiei de zbor. In cazul in care intarzierile sunt independente de compania de zbor, nu se vor obtine despagubiri. Pentru a obtine sumele aferente si pentru a vedea daca esti eligibil pentru o despagubire este foarte important sa contactezi o firma care actioneaza in sensul acesta si care sa te ajute cu toate informatiile in acest sens.

Care sunt intarzierile care nu se vor despagubi

Chiar daca ritmul vietii dicteaza sau ar trebui sa dicteze mai multa viteza si operativitate a companiilor de transport, mai ales cand vorbim de transportul aerian, totusi apar intarzieri si unele dintre el nu sunt remunerate de catre companiile de zbor pentru ca se intampla independent de ele.

Conditiile meteo nefavorabile

In cazul in care vremea este rea, este normal sa fie anulat zborul pentru ca viata pasagerilor sa nu fie pusa in pericol si compania va proteja pasagerii si echipajul. Iata de ce in cazul in care zborul intarzie din cauza unei furtuni, din cauza cenusii aparute in urma unei eruptii vulcanice sau din cauza ninsorilor abundente, compania este scutita de plata despagubirilor.

Grevele angajatilor

Compania de zbor si aeroportul pot sa se confrunte cu greve ale angajatilor. Desi nemultumirile angajatilor sunt deja cunoscute de astfel de institutii este imposibil sa se preintampine eficient o greva care sa poata intarzia zborul. Compania va incerca sa remedieze problema cat mai repede, astfel incat pasagerii sa nu se confrunte cu probleme si disconfort, insa in cazul grevei nu se va achita despagubirea pentru ca se considera ca greva are loc independent de companie.

Atacurile teroriste

Atacurile teroriste sunt alte situatii in care pasagerii nu se vor despagubi din cauza intarzierilor. Este lesne de inteles de ce un atac terorist poate duce la anularea unui zbor sau la intarzieri considerabile si in aceste cazuri compania se asigura ca toti angajatii raman in siguranta si ca fiecare pasager este in afara pericolului, iar zborurile vor fi reluate atunci cand este posibil sa se desfasoare in conditii normale.  Compania de zbor si aeroportul sunt independente de aceste atacuri si nu sunt vinovate de ele, motiv pentru care compania nu trebuie sa plateasca nimic pentru intarzieri si anulari.

Tinand cont de toate aceste aspecte, toate celelalte situatii in care zborul intarzie sau este anulat determina plata de catre companie a unei remunerari pentru cei care trebuie sa treaca prin astfel de probleme. Intarzierile trebuie sa fie mai mari de trei ore pentru a conta.