Cum se alege cel mai potrivit antigel pt masina

Cum se alege cel mai potrivit antigel pt masina

Antigelul este o solutie facuta din apa, care contine si solventi si aditivi astfel incat sa iti vina in ajutor pentru ca masina ta sa functioneze corect. Daca vrie ca motorul masinii tale sa reziste cat mai mult, va trebui sa cumperi cel mai bun antigel in acest scop. Daca antingelul lipseste este foarte posibil ca motorul tau sa fie distrus complet, in special iarna deci iti recomandam sa ai grija de acest aspect. Daca pe timpul verii poti folosi si apa, pe timpul iernii apa isi va modifica volumul si va sparge blocul motor. De aceea, se combina apa cu antigel in procent perfect pentru a nu ingheta pe timpul iernii.

Ce capacitati trebuie sa aiba intigelul

Nu uita ca degeaba cumperi cele mai bune curele de transmisie si alte componente pentru masina ta, deoarece in lipsa antigelului surprizele pot fi foarte neplacute. Rolul antigelului este de a impiedica apa sa ingehete in motor insa daca il folosesti incorect se va coroda motorul. De aceea, va trebui sa alegi produsul potrivit masinii tale. Produsele de pe piata sunt in 3 categori – antidepunere, anticorozive si antispuma, fiecare dintre ele fiind potrivite pentru un anumit motor sau masina. Fiecare antigel are o serie de avantaje si dezavantaje.

In cazul in care ai o masina veche si motorul tau nu mai arata ca nou vei avea nevoie de un produs cu efect anticoroziv pentru a-l proteja cat mai bine. In momentul in care folosesti peise vechi este bine sa ai grija ca acestea sa fie functionale sau sa nu rugineasca. Atunci cand folosesit masina intensiv, depozitele de calcar sunt iminente si intreg sistemul va suferi deteriorari si eficienta termica redusa considerabil. Intr-o astfel de situatie cel mai bine este sa cumperi produse care sa actioneze contra depunerilor.

Tipul de antigel

Tipul de antigel iti spune pentru ce masina este acesta potrivit. Exista produse cu propilen glicol si produse cu monoetilen glicol. In cazul in care masina ta este mai veche de 2000 si vrei sa ramana functionala cat mai mult alege un antigel monoetilen glicol, care se va distinge de obicei prin culoarea sa albastra, dar poate fi si verde sau galben. Acesta este fabricat pentru a avea efect coroziv redus. In cazul in care masina ta este mai noua de 2000 foloseste propilen glicol, pe care il gasesti rosu, mov sau roz si care are mai mutli aditivi.

Tine cont de punctul de inghet

Toate tipurile de antingel eficiente trebuie sa aiba punctul de inghet intre 12 si 25 de grade Clesius. Motorul tau va ramane astfel protejat indiferent de temperaturile din mediul exterior. Vei vedea ca pe piata sunt mai multe tipuri de antigeluri mai diluate sau mai dense, care vin si cu temperaturi de inghet diferite. In cazul in care antigelul este mai concentrat, limita de inghet este mai mare. Se recomanda folosirea antigelului diluat conform procentelor recomandate de producator, dar cu apa distilata, care sa nu aiba impuritati.

Este gresit sa foloseste apa de la robinet pentru ca aceasta contine impuritati si minerale corozive iar in vasul de antingel vei descoperi o mazga care seamana foarte bine cu noroiul si care ajunge in motorul tau.

Pretul ar trebui sa fie ultimul criteriu care sa iti influenteze alegerea pentru ca antigelul nu este in general scump si se dilueaza foarte mult, ceea ce inseamna ca o sticla mare iti va ajunge pentru mai multe reumpleri ale rezervorului de antigel. Alege de fiecare data calitatea si masina ta te va rasplati cu multi kilometri, fara sa se strice si fara sa iti genereze cheltuieli mari.