Cum sa-ti amenajezi o bucatarie cu bani putini

Cum sa-ti amenajezi o bucatarie cu bani putini

Bucataria este sufletul oricarei locuinte si locul in care iau nastere cele mai delicioase preparate ce aduc fericire pe buzele intregii familii. Asadar, atunci cand doresti sa-ti reamenajezi casa pentru a-ti transforma locuinta intr-un mediu mai placut, poti incepe prin a-ti schimba designul bucatariei.

Chiar daca, in general, amenajarile pot fi destul de costisitoare, astazi iti vom prezenta cateva trucuri si sfaturi prin intermediul carora procesul de amenajare bucatarie se va eficientiza si va avea costuri mai reduse.

Trucuri de amenajare cu bani putini, pentru o bucatarie de vis

Axeaza-te pe functionalitate

In momentul in care vei pune pe primele pozitii functionalitatea in detrimentul aspectului estetic, vei reusi in mod cert sa imbini utilul cu placutul si sa eviti sa faci o serie de investitii mult prea mari. Ca de exemplu, asigura-te ca nu-ti vor lipsi din bucatarie exclusiv acele piese de mobilier care te ajuta sa beneficiezi de spatiile de depozitare necesare, precum si acele electrocasnice cu adevarat esentiale. Orienteaza-te pentru achizitii in functie de numarul de persoane din locuinta, de cat de frecvent utilizezi bucataria si lucrurile ce au loc aici etc.

Opteaza pentru decoratiuni cu rol functional

Daca vrei ca bucataria ta sa aiba un aspect aerisit si, cu atat mai mult daca nu te poti mandri cu o bucatarie de dimensiuni generoase, cel mai bun truc de amenajare e sa reduci la minim numarul decoratiunilor. Si acest aspect este valabil inclusiv pentru amenajare casa – cozzy, la orice alt tip de incapere. Unele decoratiuni pot necesita investitii foarte mari, asa ca e mai bine sa te limitezi la nevoi, mai ales cand bugetul este mic. Ca de exemplu, poti alege prosoape de bucatarie simpatice, alaturi de platoriuri si farfurii care sunt cu adevarat utile si pot avea si un design placut.

Investeste in electrocasnice cu consum redus

Un aragaz, o hota si un frigider, vor fi investitiile de baza ale oricarei bucatarii. Asa ca, pe acestea ar trebui sa le primezi cand vine vorba de achizitii pentru noua bucatarie. Iti sugeram sa alegi electrocasnice care au o eficienta energetica cat mai buna, ca sa eviti costurile mult prea mari la factura de curent. De asemenea, daca locuiesti singur, alege electrocasnice compacte precum frigiderele de mici dimensiuni, un aragaz clasic si o hota cat mai clasica si accesibila la pret. In magazinele online vei gasi numeroase optiuni si oferte.

Stabileste-ti un stil de amenajare

Pornind de la un stil de amenajare interioara, precum cel clasic sau minimalist, pe care le poti reproduce cu bani putini, vei avea o idee mai buna asupra detaliilor pe care va trebui sa le achizitionezi pentru procesul de amenajare. Acest lucru te va ajuta automat si sa economisesti bani. De asemenea, ideal este sa ai la indemana si o serie de masuratori pentru a evita sa achizitionezi piese de mobilier mult prea mari pe care nu vei putea sa le integrezi in bucatarie. Sunt de evitat in foarte multe situatii inclusiv seturile de mobilier, mai ales in cazul bucatariilor de dimensiuni reduse, dat fiind ca in marea majoritate vei avea nevoie de corpuri compacte si putine.

Reconditioneaza piesele vechi

Un scaun, o masa, poate chiar un aparat electrocasnic la care ii poti schimba doar o serie de piese mai ieftin fata de inlocuirea lor, sunt solutii eficiente care te pot ajuta sa reduci bugetul. In acelasi timp, vei reduce si poluarea. Iar cu economiile facute vei putea sa renovezi inca o incapere sau cel putin o parte.

In concluzie, amenajarea unei bucatarii se poate transforma intr-un proces placut care sa nu te coste mai mult decat este necesar. Acum ca stii toate aceste trucuri, nu ramane decat sa le pui in practica si sa te bucuri in cele din urma, de bucataria visurilor tale.