Nici prea-prea, nici foarte-foarte: iata cum sa alegi un sac de box!

Nici prea-prea, nici foarte-foarte: iata cum sa alegi un sac de box!

Desi poti ridica greutati de acasa, un sac de box poate fi o alternativa la fel de buna pentru a-ti mentine conditia fizica. Acesta te ajuta sa te relaxezi mental atunci cand esti stresat si iti permite sa practici lovituri cu pumnul si piciorul, fara sa te duci la o sala specializata.

Astfel, vei economisi timp si vei putea sa te bucuri de aceleasi beneficii fara sa mai faci o investitie lunara intr-un abonament. Iata de ce criterii sa tii cont pentru a alege modelul potrivit din magazinul online Sport-Mag.ro!

Categorie

Un sac de box poate fi impartit in mai multe categorii, fiecare model fiind construit diferit. In general, cele mai multe produse de acest tip se pot suspenda de un cui atasat de tavan. O alta posibilitate pentru un astfel de model este sa cumperi un suport special. Sacii de podea sunt utilizati mai rar, avand la baza contragreutati care nu permit deplasarea in momentul lovirii.

Daca-ti doresti un antrenament unde sa te concentrezi pe dezvoltarea musculaturii bratelor, varianta suspendata este mai potrivita. Sacii de podea sunt ideali pentru cei care isi doresc sa practice miscari de kickboxing si sa antreneze intregul organism.

Greutate

Cu cat un sac de box este mai greu, cu atat acesta rezista la lovituri mai dure. In situatia in care iti doresti sa cresti in forta, atunci un model de 50 de kilograme sau mai mult ar putea fi ideal. Acesta ramane stationat inclusiv in timpul antrenamentelor solicitante cu manusi. Un sac de pana in 30 de kilograme este mai usor si devine mobil.

Din acelasi motiv, poti sa-l folosesti pentru a-ti imbunatati viteza de reactie. Acesta isi modifica pozitia in mod constant, ceea ce inseamna ca te deplasezi mereu in puncte diferite si practici miscarile din alt unghi. O asemenea sesiune de antrenament este utila si pentru a-ti dezvolta rezistenta fizica.

Anumite modele de sac de box au mecanisme integrate care permit reglarea greutatii. Prin urmare, poti inclusiv sa te orientezi spre un produs care te ajuta sa-ti indeplinesti ambele obiective. Spre exemplu, un sac Sportmann poate suporta intre 22 si 40 de kilograme. Acesta are rezistenta crescuta la socuri continue si o amortizare optima la impact, fiind disponibil la pretul de 399 lei.

Daca vrei sa practici box, atunci un model cu o dimensiune de pana in 1,20 metri este suficient. In schimb, cei care au nevoie sa exerseze low kick-uri, ar fi bine sa caute un sac cu dimensiunile de 1,60-1,80 de metri. Tine cont de faptul ca esti mult mai predispus sa-ti pierzi echilibrul intr-o astfel de sesiune. Asigura-te ca dispui intotdeauna de incaltaminte adecvata pentru un asemenea sac, fiindca asa vei preveni accidentarile.

Material

Materialul unui sac de box are legatura cu durabilitate sa, iar pe piata exista 3 tipuri de huse disponibile. Prima este cea din piele, care are avantajul de a prezenta o rezistenta mare la uzura. Singurul dezavantaj al acestor saci ar putea fi pretul.

Pe de alta parte, o asemenea investitie poate fi benefica pe termen lung. Sacii din vinil au costurile cele mai reduse, fiind o alternativa buna pentru cei care nu dispun de un buget foarte mare. In cazul in care esti incepator, mai poti achizitiona un sac din material textil.

Pe langa exterior, este necesar sa tii cont de umplutura din interior. Sacii cu spuma sunt o solutie potrivita pentru utilizatorii noi, deoarece sunt moi si previn leziunile. Persoanele avansate pot opta pentru un sac umplut cu nisip, fiindca acesta permite alternarea stilurilor de antrenament. La un magazin online ca Sport-Mag.ro gasesti produse din aceeasi categorie si beneficiezi de transport in 24-48 de ore!