Cum sa alegi un aspirator pentru lichide

Cum sa alegi un aspirator pentru lichide

In sectorul curatarii industriale, adesea nu este suficient sa ai un aspirator simplu, deoarece nu trebuie sa te ocupi numai de curatarea particulelor uscate, cum ar fi praful si cenusa. De fapt, spatiile umede sau prezenta lichidelor la locul de munca necesita utilizarea unor dispozitive specifice, cum ar fi aspiratoare profesionale umede.

Aspiratoarele sunt deseori destinate exclusiv indepartarii prafului si resturilor. Din acest motiv, acestea sunt adecvate in special pentru intretinerea oricarei instalatii de prelucrare, laborator, operatiuni comerciale, pentru eliminarea materialelor sensibile precum azbest, praf de plumb si praf daunator si pentru indepartarea murdariei in santierele si atelierele de constructii.

Dimpotriva, aspiratoarele umede sunt concepute, dupa cum sugereaza si numele, pentru aspiratia lichidelor sau a murdariei umede. Functionarea este foarte similara cu cea a unui aspirator, adica lichidele si murdaria umeda sunt atrase de mecanismul de aspiratie si apoi sunt turnate in tamburul de scurgere. Aspiratoarele umede sunt o optiune excelenta pentru toate acele activitati care implica utilizarea apei sau a altor lichide in procesele de productie.

De ce nu se recomanda utilizarea unui aspirator traditional pentru aspirarea materialelor umede? Deoarece efectuarea aceluiasi tip de lucrare cu un aspirator comun prezinta riscul de a deteriora dispozitivul in sine. Pentru aceasta, cleane.ro  s-a gandit sa iti ofere o gama larga de aspiratoare industriale potrivite pentru aspirarea lichidelor. Pe acest site, veti mai gasi si alte produse destinate curateniei, precum produse Tork. Din acestea aminitim sapun Tork, dispensere si hartie. Dar sa revenim la aspiratoare trebuie sa luam in considerare anumite aspecte.

Prin urmare, daca te gandesti sa cumperi un astfel de aspirator, trebuie sa te orientezi spre un aspirator pentru curatarea industriala, care sa fie intotdeauna cel mai bun pentru rezultate maxime.

Primul factor care trebuie evaluat in timpul procesului de cumparare este structura aspiratorului, deoarece libertatea de miscare in mediul care trebuie curatat depinde de acest aspect. A avea de-a face cu o masina grea care este dificil de mutat nu usureaza sarcina. Corpurile acestor aspiratoare sunt de obicei mai voluminoase decat cele ale unor aspiratoare simple. Au o forma cilindrica si au patru roti pentru a permite o miscare rapida.

Acorda o atentie deosebita calitatii cablului de alimentare. Aceasta din urma este o caracteristica foarte importanta si adesea subestimata. De fapt, siguranta utilizarii aspiratorului umed depinde de asta. Un cablu de calitate, robust si rezistent, iti va permite sa te deplasezi usor si in siguranta in mediul tau.

Vorbind despre peria cosului de aspirare, pe de alta parte, aceasta trebuie sa aiba caracteristici specifice pentru a curata eficient diferite suprafete si pentru a putea aspira lichide mai mult sau mai putin dense. In general insa, periile acestor dispozitive sunt mult mai rezistente decat cele ale unui aspirator clasic. Verifica intotdeauna daca aspiratorul umed pe care urmeaza sa-l cumperi are accesorii specifice dedicate aspiratiei lichidelor.

Recipientul pentru murdarie trebuie evaluat cu atentie, deoarece pe baza caracteristicilor sale se va sti daca aspiratorul industrial umed si uscat este potrivit sau nu pentru curatarea unui mediu extins sau pentru aspirarea unui anumit material (solid sau lichid). Este important sa verifici spectrul de rezistenta chimica al materialului din care este fabricat tamburul, pentru a nu cumpara un produs care nu respecta asteptarile tale.

Accesoriile, de asemenea, sunt importante deoarece pot adapta aspiratorul umed la diferite suprafete si pot atinge punctele ascunse sau greu accesibile cu o perie normala.