Cum sa alegeti iluminatul pentru exterior

Cum sa alegeti iluminatul pentru exterior

Iluminarea LED potrivita pentru exterior poate ilumina spatiile exterioare cu economii de energie, absenta a poluarii luminoase si intretinere redusa. Iluminatul exterior al gradinii trebuie sa fie in principal rezistent la diferiti agenti atmosferici, practic si eficient si, de preferinta, cu lumini LED integrate. Eficienta si calitatea iluminarii exterioare depind in mare masura de tipul de lumini LED exterioare pe care decideti sa le utilizati.Spatiile exterioare sunt o parte foarte importanta a casei dvs. care poate fi facuta si mai primitoare si functionale cu iluminarea potrivita pentru exterior. LED-ul este cel mai inovator si mai sigur sistem de iluminat pentru gradina in aer liber de pe piata. Poti opta si pentru cei mai interesanti stalpi de iluminat.

Ce este iluminatul exterior

Scopurile iluminarii exterioare sunt diferite: poate adauga atmosfera orelor de seara si poate prelungi viata in aer liber facilitand calatoriile cand se intuneca sau poate fi un factor de descurajare impotriva oricaror intrusi sau persoane rau intentionate. Aplicatiile luminilor exterioare pot fi utilizate pentru:

  1. iluminat casnic (de exemplu, iluminat de gradina)
  2. Iluminat industrial (de exemplu, depozite externe, parcari din fabrici, zone logistice de incarcare / descarcare etc.)
  3. Iluminat public (locuri publice, cum ar fi parcurile, pietele si exteriorul cluburilor)
  4. Iluminatul exterior poate servi ambelor scopuri, iar aspectul estetic poate fi privilegiat fata de cel pur functional.

In toate cazurile, este esential ca sistemele de iluminat cu LED exterioare proiectate pentru utilizare in exterior sa fie cu materiale si fabricare adecvate pentru a rezista la umiditate, agenti atmosferici si schimbari de temperatura; de asemenea, este util ca produsele sa fie realizate cu materiale anticorozive si de oxidare, precum si etanse la apa.

Ce sunt luminile LED

Inainte de a alege iluminatul cu LED-uri exterioare, este esential sa cunoasteti cateva lucruri de baza, cum ar fi ce este lumina LED. LED-ul este acronimul pentru diode emitatoare de lumina. O lumina LED emite lumina atunci cand electricitatea trece prin punctul de jonctiune dintre anod si catod. Spre deosebire de lampile cu incandescenta traditionale, care se incalzesc pentru a produce lumina, luminile cu LED folosesc o dioda mica pentru a excita fasciculele de electroni continute in materiale cu proprietati semiconductoare si astfel produc raza de lumina care va fi directionata spre exterior de la o lentila epoxidica.LED-urile pot produce o culoare specifica, dar si lumina alba. Initial, doar lumina rece LED era disponibila, dar evolutia LED-urilor a facut posibila obtinerea tuturor nuantelor de culoare ale luminii, cum ar fi lumina neutra si lumina calda indispensabile in iluminatul exterior.

Avantajele iluminatului exterior LED

Lampile LED pentru exterior constituie o tehnologie dezvoltata in secolul al XX-lea, care gaseste numeroase aplicatii de iluminat exterior, de la indicatoare rutiere la lumini de frana ale masinii. Primul dintre avantajele incontestabile ale iluminarii cu LED-uri exterioare este economia de energie realizabila. In comparatie cu sistemele de iluminat exterior de moda veche, iluminatul LED exterior echipat cu mecanisme de ultima generatie este capabil sa economiseasca pana la 90% din electricitate datorita unei eficiente luminoase cuprinse intre 60 si 120 Lumen / watt. Printre avantajele utilizarii luminilor cu LED-uri exterioare, unul dintre principalele este, fara indoiala, durata: este un sistem extrem de eficient in productia de lumina care dureaza mult mai mult decat becurile traditionale, cu o durata medie de viata de 50.000 de ore, adica 50 de doua ori mai mult decat un bec incandescent.

Un alt avantaj remarcabil al iluminarii cu LED-uri exterioare este ca nu atrage insectele: sunt atrasi de luminile incandescente datorita caldurii si lungimii de unda pe care le emana. Luminile LED exterioare, pe de alta parte, nu produc caldura, ramanand reci la atingere si folosesc lungimi de unda ale luminii libere de razele UV fata de care insectele raman indiferente. Sistemele integrate de iluminare exterioara cu LED au, de obicei, performante mai mari atat in ​​ceea ce priveste consumul, cat si durata. Acest tip de lumini LED pentru exterior poate parea initial scump, dar, raspandind cheltuielile in timp, veti realiza ca este o investitie inteligenta.Un avantaj suplimentar al solutiilor integrate este ca puteti avea lumini de exterior cu LED-uri reglabile, adica intensitatea luminii poate fi reglata datorita unui sistem de management al automatizarii casei, maximizand economiile de energie.

Cum sa alegeti luminile exterioare cu LED-uri

Inainte de a lua orice decizie cu privire la iluminatul LED exterior, aveti nevoie sa luati in considerare arhitectura locurilor. Scopul iluminarii exterioare nu este doar iluminarea, ci si armonizarea diferitelor elemente prezente. Atunci cand proiectati un sistem de iluminat capabil sa satisfaca anumite nevoi de lumina de gradina cu LED-uri, exista doua lucruri principale de evitat, si anume directionarea luminii la nivelul ochilor, catre cer, pentru a evita poluarea luminoasa si a nu lasa colturile in intuneric. Astazi, sectorul iluminatului exterior LED ofera multe solutii, oferind o gama larga de produse, cum ar fi:

  • Spoturi cu LED
  • Faruri cu LED
  • Proiectoare led instalmen
  • Felinare cu LED
  • Candelabre cu LED
  • Benzi LED.