Cum previi infestarea cu furnici in casa?

Cum previi infestarea cu furnici in casa?

Ai intrat vreodata in bucatarie si ai descoperit un rand de furnici muncitoare, care isi fac drum prin dulapurile tale in cautarea hranei? Sau poate ai observat furnici lasand urme pe podea sau pe tejghea. Indiferent de situatie, infestarea cu furnici poate fi o problema frustranta si deranjanta in gospodarie.

Din fericire, exista cateva masuri simple pe care le poti lua pentru a preveni infestarea cu furnici si pentru a-ti mentine casa curata si protejata.

Cea mai eficienta este o companie DDD, precum Compania DDD® Bucuresti – Servicii Dezinsectie, Dezinfectie si Deratizare in Bucuresti, Ilfov.

Exista si solutii pe care le poti urma singur, acasa:

Mentine curatenia in bucatarie

Bucataria este adesea locul preferat al furnicilor, deoarece aici gasesc o sursa bogata de alimente. Pentru a preveni infestarea, este important sa mentii curatenia in bucatarie si sa eviti orice mancare ramasa in afara frigiderului sau a dulapurilor sigilate. Asigura-te ca nu lasi resturi de mancare pe tejghea si spala vasele imediat dupa utilizare. De asemenea, asigura-te ca nu exista scurgeri de apa, deoarece furnicile sunt atrasi si de umiditate.

Depoziteaza alimentele in recipiente sigilate

Furnicile au un simt al mirosului foarte dezvoltat si pot detecta chiar si cele mai mici urme de alimente. Pentru a le preveni accesul la hrana ta, depoziteaza alimentele in recipiente sigilate sau in pungi ermetice. Aceasta va reduce sansele ca furnicile sa detecteze mirosul hranei si sa se aventureze in dulapurile tale. Ai grija sa nu lasi alimente deschise sau ambalate necorespunzator, deoarece acest lucru le va oferi furnicilor o invitatie la festin.

Curata orice urma de dulceata sau miere

Furnicile sunt atrase in mod special de dulceata si de alte alimente cu continut ridicat de zahar. Daca ai vreo scurgere sau vreo stropitura de dulceata sau miere pe masa sau pe podea, asigura-te ca o cureti imediat. De asemenea, spala orice farfurii sau recipiente dulci imediat dupa utilizare. Nu le lasa sa stea nespalate in chiuveta, deoarece furnicile vor fi atrasi de ele.

Blocheaza punctele de intrare

Pentru a preveni infestarea cu furnici, este important sa identifici si sa blochezi punctele de intrare in casa ta. Furnicile pot gasi usor fisuri sau crapaturi mici prin care sa se strecoare. Verifica atent ferestrele, usile si orice alte zone prin care furnicile ar putea patrunde si sigileaza-le cu silicon sau alte materiale potrivite. De asemenea, asigura-te ca ecranele de protectie sunt intacte si nu au gauri.

Foloseste produse de prevenire

Exista numeroase produse de prevenire a infestarii cu furnici disponibile pe piata. Acestea includ spray-uri, granule sau capcane special formulate pentru a descuraja furnicile sa intre in casa. Poti aplica aceste produse in jurul ferestrelor, usilor si a altor puncte de intrare potentiale. Asigura-te ca urmezi cu atentie instructiunile de pe ambalaj si ca le utilizezi intr-un mod sigur si responsabil, in special daca ai copii sau animale de companie.

Actionand preventiv si luand masuri prompte in cazul unei infestari, poti pastra un mediu curat si sigur in locuinta ta, fara urme de furnicute. Daca infestarea cu furnici a devenit deranjanta, exista intotdeauna solutii de dezinsectie.