Cum poti pune tablouri interesante pe peretii casei?

Cum poti pune tablouri interesante pe peretii casei?

A avea tablouri in casa face parte din elementele indispensabile pentru a decora si a face spatiul mai personal. Decorarea interiorulu aproape intotdeauna trece prin plasarea de tablouri in fiecare camera. Acum puteti pta pentru tablouri canvas peisaje, tablouri cu modele variate sau fotografii care, impreuna cu vopseaua sau tapetul peretelui, vor da o anumita atmosfera camerei. Este foarte frecvent sa atarnam de peretii livingului, bucatariei sau dormitoarelor tot ceea ce ne place sa privim sau tot ce ne umple de amintiri placute.

Cu toate acestea, plasarea picturilor pe peretii casei poate fi un exercitiu complicat daca dorim sa le dam o nota vizuala speciala. De asemenea, este important sa ne gandim la volumele create de picturi si la modul in care acesta pot face spatiul sa arate.

Crearea formelor geometrice

Acest mod de a pune tablourile acasa este un  clasic care necesita putina organizare. Ideea centrala este de a atarna tablourile de perete intr-un mod traditional, dar cu scopul de a ajunge la o forma geometrica.

Astfel, cu mai multe tablouri bine plasate, veti avea un dreptunghi mare in mijlocul peretelui sau o linie verticala. Ideea si interesul acestei tehnici este, desigur, de a crea un mediu foarte specific, care va da decoratiunilor interioare o eleganta aparte.

Metode speciale de prindere

De obicei, folosim cuiele pentru a ne atarna tablourile. Dar cum ar fi sa cauti alternative originale pentru a face acelasi lucru? Aici intervine putin imaginatia si gusturile fiecaruia.

Exista multe alternative foarte interesante, cum ar fi utilizarea unei ramuri de copac fixata pe perete si de care vom atarna niste tablouri. De asemenea, ne putem juca cu  umerase folosind carlige sau o franghie, printre altele.

Puneti-le pe rafturi

Un alt mod diferit si interesant de a pune tablouri in casa este de a le plasa pe rafturi pe care le fixam pe perete. In acest fel putem crea un volum foarte interesant, deoarece tablourile nu sunt literalmente lipite de perete. Este cu siguranta un mod ceva mai elaborat de a pune tablourile, dar rezultatul vizual este foarte util.

Utilizati intregul perete

O alta metoda clasica de punere a tablourilor in casa consta in utilizarea peretelui cat mai mult. Aici este vorba despre acoperirea unei mari parti dintr-un perete gol, cu multe tablouri pentru a forma o galerie verticala.

Avantajul este ca, in acest fel, putem crea o atmosfera interesanta cu tematica specifica. Imaginati-va un perete plin de fotografii alb-negru de format mare sau tablouri in acelasi stil artistic. Aspectul va fi cu siguranta unul modern.

Cum poti schimba aspectul camerei cu bani putini?

Cu montarea unui tablou clasic ar spune multi dar exista si o alta metoda de a da un aer fresh camerei tale cu variantele moderne de tablouri canvas. Acestea sunt mai ieftine decat o pictura, sunt usor de intretinut si pot fi personalizate. Utilizand un tablou canvas in combinatie cu zugraveala potrivita, veti obtine cu siguranta efectele dorite.

Indrazniti si pictati un perete diferit de ceilalti. De exemplu alegeti galben, iar restul peretilor gri. Poate fi peretele principal, sau peretele din zona unde stati cu capul, sau cel al comodei TV, sau poate cel din spatele canapelei. Pe el, puteti pune tablourile si veti obtine cu siguranta un aspect modern.