Cum poti lua cele mai bune note la matematica la Evaluarea Nationala cu ajutorul unei culegeri de matematica de clasa a 8-a

Cum poti lua cele mai bune note la matematica la Evaluarea Nationala cu ajutorul unei culegeri de matematica de clasa a 8-a

Manualul de matematica de clasa a 8-a vine de obicei insotit de o culegere sau profesorii solicita elevilor sa isi cumpere propriile culegeri diferite de manual, in functie de analiza pe care o fac pe piata si de continutul pe care vor sa il abordeze la ore. Sunt si parinti care se intreaba de ce este necesar ca elevul sa aiba o culgere si sa o foloseasca si de ce trebuie ca acesta sa invete acasa. Este dovedit faptul ca matematica nu poate fi invatata cu rezultate exceptionale doar la clasa si este nevoie de studiu si exercitiu si acasa. Avand in vedere acest asepct, profesorii recomanda o culegere matematica clasa 8 din care elevul sa lucreze atat la clasa cat si acasa, pentru ca la final rezultatele sa fie foarte bune.

Culegerile sunt structurate pe capitole si faciliteaza invatarea organizata

Cele mai multe culegeri de matematica de clasa a 8-a sunt special concepute pentru Evaluarea Nationala. Din acest motiv ele au o parte care repeta materia anilor anteriori, avand in vedere faptul ca aceasta materie este inclusa si in examen. Din acest motiv este recomandat ca elevul sa lucreze pe capitole. Chiar daca la scoala studiaza conform materiei de clasa a 8-a, ecuatia de gradul 2 si geometria in spatiu, este recomandat ca elevul sa rezolve in paralel si exercitii cum ar fi congruenta triunghiurilor si chiar ecuatiile simple, pentru a avea toata materia la zi in momentul examenului.

Intrebari despre exercitiile care vizeaza anii anteriori

Pentru ca in culegeri matematica clasa 8 sunt si exercitiile din anii anteriori, este recomandat ca elevii sa le rezolve si atunci cand au uitat anumite parti sa mearga la scoala si sa puna intrebari despre toate nelamuririle pe care le au. Aceste informatii se vor dovedi utile si pentru alti colegi care au astfel de intrebari. Rezolvand integral culegerea de probleme este mult mai usor ca elevul sa invete corect si sa inteleaga tot ce rezolva.

De asemenea, elevul ar trebui sa fie educat in asa fel incat sa nu ii fie rusine sa puna intrebari, pentru ca rolul profesorului la clasa este acela de a ajuta elevul si de a ii oferi toate explicatiile de care acesta are nevoie pentru a invata.

Utilizarea materialelor auxiliare

In momentul in care sunt cumparate culegeri matematica clasa a 8-a, acestea sunt insotite de materiale auxiliare cum ar fi materialele care ofera aplicatii in format electronic, lectii online si alte astfel de informatii utile in procesul de invatare. Partea buna este ca toate aceste materiale sunt si interesante si au darul de a atrage elevul, motiv pentru care se incurajeaza utilizarea lor. Anumite probleme si exercitii ofera elevului recompense online, cum ar fi insigne cu care sa isi decoreze contul. Acestea au rol motivational si elevul se va simti motivat sa lucreze in plus si sa isi dea si mai mult interesul. De asemenea, anumite exercitii si aplicatii se vor dovedi si foarte amuzante.

Rezolvarea exercitiilor in grup

In momentul in care este invatata matematica pentru inceput se recomanda ca elevul sa invete singur, din confortul propriei camere si in liniste, dar sunt incurajate periodic si intalnirile in grupuri relativ omogene sau adoptarea in grup a unui elev care are mai putine cunostinte pentru a fi ajutat. In felul acesta elevii impart cunostintele si isi ofera reciproc sfaturi, se pot transforma din elevi in profesori, au ocazia sa explice ce au invatat pentru a ii ajuta si pe ceilalti din grup, schimba pareri si descopera metode alternative de rezolvare sau obtin idei mai bune pentru a aborda diverse probleme. Lucrul in grup se dovedeste extrem de benefic pentru ca fiecare elev are propria abordare a anumitor subiecte si elevii pot invata usor unii de la ceilati.

Este foarte important ca atunci cand este aleasa o culegere de clasa a 8-a sa se tina cont de nivelul de studiu al elevului, de rezultatele vizate si de materalele auxiliare primite astfel incat materialul sa fie de folos elevului. De asemenea, pot fi cumparate mai multe culegeri pe care elevul sa le rezolve pentru ca sunt si copii care lucreaza foarte repede si este posibil sa termine mai devreme decat s-ar astepta parintii.