Cum functioneaza asistenta rutiera cu asigurare

Cum functioneaza asistenta rutiera cu asigurare

Asistenta rutiera este un serviciu oferit ca o garantie suplimentara la polita de raspundere civila auto, o acoperire optionala pusa la dispozitie de companiile de asigurari pentru a-i proteja pe asigurati in cazul unei defectiuni sau al unui accident de vehicul. Aceasta asigurare suplimentara este una dintre cele mai populare si utilizate pe scara larga, deoarece ofera asistenta importanta pentru a se proteja impotriva neprevazutului. De obicei, puteti alege intre diferite niveluri de acoperire, cu un serviciu de baza si o solutie mai cuprinzatoare pentru o protectie mai mare, cu diferite tipuri de beneficii de asigurare. Pentru a va asigura ca luati o decizie in cunostinta de cauza, este esential sa intelegeti cum functioneaza asistenta rutiera, astfel incat sa puteti evalua fiecare solutie si sa o alegeti pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor personale. Pe tractari auto Oradea poti afla mai multe detalii despre asistenta rutiera.

Ce este asistenta rutiera

Atunci cand calatoriti cu masina pe drumurile din oras, pe drumurile de tara sau pe autostrazi, pot aparea diverse incidente. De exemplu, vehiculul se poate opri brusc din cauza unei defectiuni electrice, a defectiunii unei componente a motorului sau a unei suspensii rupte. In mod similar, este posibil sa loviti o groapa si sa rupeti o roata, ceea ce face imposibila continuarea deplasarii. In alte ocazii, este posibil sa aveti un accident de masina, care sa va avarieze masina si sa va faca imposibila continuarea deplasarii si vizitarea unui garaj. Sau se poate ca bateria masinii sa se descarce, sa iesiti de pe sosea fara sa implicati alte vehicule sau sa ramaneti blocat pe drum cu masina in pana fara sa intelegeti de ce. In aceste circumstante, tot ce trebuie sa faceti este sa apelati la asistenta rutiera, suportand costurile ridicate ale unui camion de tractare. Asistenta cu autocamionul de remorcare este un serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pe toate drumurile, pentru orice urgenta. In functie de problema intampinata, operatorul poate decide sa recupereze vehiculul, sa il tracteze cu bare sau sa il ridice, dupa care va duce vehiculul la un depozit, daca incidentul are loc noaptea sau in zilele de sarbatoare, sau la un garaj din apropiere.

Cum functioneaza asistenta rutiera

In cazul unei defectiuni sau al unui accident, daca masina nu mai poate continua sa circule, va trebui sa apelati numarul unei masini de tractare si sa contactati o companie autorizata sa furnizeze acest tip de serviciu. In unele situatii, puteti contacta compania fara a anunta operatorul rutier, de exemplu, atunci cand masina nu obstructioneaza traficul, in caz contrar interventia necesita autorizarea autoritatii responsabile. Pe autostrada, pot opera parti autorizate de administratorul drumului, detinatorii de polite au dreptul la recuperare gratuita, in conformitate cu termenii si conditiile politei, sau trebuie sa plateasca pentru acest serviciu in acelasi mod ca si in cazul ACI. Costul depinde de ora si ziua in care se efectueaza serviciul, de tipul de vehicul care trebuie transportat si de kilometrii parcursi de camionul de tractare, cu tarife de baza de peste 500 de lei pe operatiune. In plus, trebuie sa luati in considerare si costurile indirecte, mai ales daca evenimentul are loc cand sunteti plecat de acasa, costurile ar putea fi semnificative.