Constructii din lemn sigure cu conectori lemn

Constructii din lemn sigure cu conectori lemn

Constructii din lemn sigure cu conectori lemn

Lemnul este unul din cele mai folosite materiale de constructie pentru a ridica sau pentru a izola o structura sau pentru a acoperi o suprafata. Diferitele materiale din lemn pot fi legate în diferite feluri, în special cu ajutorul unor conectori lemn. Spre exemplu, elementele mai mici pot fi fixate unele de altele rapid si usor cu ajutorul unor tije sau coltare din otel.

Cu toate acestea, daca îti doresti asamblarea într-o maniera solida a elementelor mai mari si mai solide, de genul grinzilor, ar trebui sa folosesti conectori metalici si elemente fixare pentru grinzi lemn. Toate aceste modele si elemente de fixare pentru lemn sunt disponibile în diferite variante pe depo materiale constructii. Vei gasi în gama de conectori lemn oferita coltare otel zincat, dibluri pentru lemn si OSB, papuc grinda sau placa perforata imbinare.

Spre exemplu, un papuc grinda ne permite sa conectam diferitele elemente din lemn de sarpanta sau de structura de osatura de lemn, sau un suport stalp lemn, ne ajuta la fixarea grinzilor în pozitie verticala si prinderea lor de placa de beton. În oferta lor se declina în mai multe dimensiuni si exista în special sub 3 forme:

  • Papuc grinda cu aripi exterioare sau interioare pentru realizarea unor grinzi sau imbinari;

  • Papuc grinda cantilever;

  • Papuc grinda reazem;

Conectorii plati se pot folosi în urmatoarele situatii:

  • Ancorarea în acelasi plan a elementului din lemn de o structura din lemn, beton sau otel;

  • Rigidizarea suplimentara a imbinarii între doua placi din lemn si OSB;

Acesti conectori plati si metalici sunt prevazuti cu gauri de la 5mm la 11mm.

Coltarele metalice se gasesc într-o gama larga de dimensiuni si sunt necesari în urmatoarele situatii:

  • Preluarea unei sarcini pe verticala;

  • Rigidizarea suplimentara pentru asamblari perpendiculare;

  • Ancorarea unor elemente din lemn de structura de beton;

Conectorii metalici invizbili pentru lemn se pot conecta în locurile în care grinzile din lemn sunt vizibile, pentru fixarea invizibila a unei grinzi de un stâlp sau de un perete vertical sau pentru fixarea panourilor unei case din lemn unul de altul, la 180 sau la 90 de grade. Acest tip de conectori lemn se pot monta pe beton, lemn sau otel si au capacitatea de a prelua sarcini mari.

Benzile metalice perforate se livreaza în general sub forma unor role de 10mm, în carcase de plastic. Se folosesc în urmatoarele situatii: la fixarea cablurilor, tuburilor PVC, tevilor pe diferite materiale de suport sau la fixarea suplimentara a ambalajelor din lemn precum cutii sau lazi.

Benzile metalice perforate sunt populare datorita faptului ca au o grosime constanta pe întreaga suprafata.