Cel mai potrivit parfum in functie de varsta ta

Cel mai potrivit parfum in functie de varsta ta

Pe masura ce trece timpul, pielea noastra se schimba in functie de chimie, hormoni si transpiratie, acest lucru indica, de asemenea, ca parfumul tau preferat nu va mai avea acelasi miros si nici parfumul nu va dura mult timp.

Imbatranirea poate afecta modul in care mirosul ete perceput si cat de bine il putem mirosi.

Sticla frumoasa de parfum – notele parfumului

Parfumurile sunt impartite in patru familii principale: orientale, cu note exotice si picante; lemnos, masculin si tamaie; florale, usoare si dulci, din flori; si citrice, cu note picante si fructate.

Pe masura ce imbatranim, simtul mirosului nostru incepe sa se estompeze.. Si asta poate insemna ca, incapabili sa masuram cantitatea de parfum pe care o purtam, purtam prea mult, sau poate prea putin.

Aceasta scadere a simtului mirosului nostru poate insemna, de asemenea, ca mirosurile mai puternice devin mai atragatoare, deoarece mirosurile subtile se pot pierde mai rapid.

Pana la jumatate dintre cei cu varsta de peste 60 de ani pot fi afectati de un simt al mirosului redus, iar pana la varsta de 80 de ani mai mult de 60% dintre noi vor fi afectati. Femeile au mai multe celule olfactive in nas, unde mirosurile sunt procesate, astfel incat acestea sunt mai putin afectate decat barbatii.

Cum sa-ti dai seama daca folosesti prea mult

Intreaba un prieten mai tanar sau un membru al familiei cu un bun simt al mirosului, cum simte mirosul parfumului tau. In mod ideal, parfumul tau ar trebui sa fie sesizabil doar la o distanta scurta, fara a lasa urme invizibile in timp ce mergi. Amintiti-va, nu putem mirosi propriul nostru parfum dupa o jumatate de ora, dar altii pot…

Stabileste-ti nivelul de parfum pulverizand de cateva ori pe punctele de puls (gat, incheieturi, in spatele urechii) sau, asa cum spunea un mare cunoscut al parfumurilor,:”unde vrei sa fii sarutat”. Nu pulveriza mai mult decat este nevoie si niciodata nu pulveriza pe haine! De regula parfumul se pulverizeaza la incheietura mainii, sau a gatului.

Cum se schimba mirosurile odata cu varsta

Schimbarile in chimia pielii noastre pe masura ce imbatranim, inclusiv modificarile nivelurilor de umiditate, temperatura si modificarile nivelului hormonilor cauzate de menopauza, pot interactiona cu ingredientele dintr-un parfum, facandu-l sa arate diferit.

Scaderea nivelului de estrogen dupa menopauza inseamna ca mai putin sebum este secretat, ceea ce duce la o piele mai uscata. Aceasta lipsa de sebum face ca, componentele active ale parfumului sa se disipeze mai repede de pe piele.

Parfum arabesc

Amintiti-va ca diferitele forme de parfum variaza in intensitate (si pret), in functie de concentratia amestecului original de uleiuri si compusi aromatici din alcool. Parfumurile arabesti sunt de departe cele care rezista cele mai bine pe piele si fara doar si poate, mult timp.

Cat rezista un parfum pe piele?

Apa de toaleta, dureaza aproximativ patru ore; apa de parfum, insa dureaza aproximativ sase ore. In cele din urma, parfumul este cel mai puternic, care dureaza toata ziua.