Ce trebuie sa verificati inainte de a cumpara o masina sh

Ce trebuie sa verificati inainte de a cumpara o masina sh

Atunci cand doriti sa cumparati o masina second hand este important sa va garantati investitia efectuand o serie de verificari mecanice si birocratice esentiale. Acestea sunt operatiuni esentiale, care trebuie efectuate fie prin cumparare de la o persoana fizica, fie de la un dealer.

Fara indoiala, o masina la mana a doua ofera economii considerabile in comparatie cu un vehicul nou, mai ales daca reusiti sa faceti o afacere buna. Sa aflam ce sa verificam inainte de a cumpara o masina second hand, pentru a evita problemele neplacute si pentru a alege o masina in stare buna.

Verificarile mecanice de facut

Daca cautarea vehiculului folosit a inceput deja si ati identificat cateva masini interesante, atunci trebuie efectuate o serie de verificari mecanice in acest caz. Aceste evaluari sunt esentiale, din acest motiv este indicat sa contactati mecanicul dumneavoastra de incredere pentru a va prezenta masina, desi unele verificari pot fi efectuate si pe cont propriu.

Verificarea motorului

Motorul este elementul principal al masinii, de aceea este esential ca acesta sa functioneze bine si sa nu aiba defectiuni deosebite, asa ca trebuie respectat cu atentie pentru a identifica eventualele semne care ar putea indica probleme grave. Daca nu sunt detectate, ar putea forta reparatii costisitoare, asa ca cel mai bine este sa evitati aceasta ipoteza si sa cautati fiecare mic indiciu despre ea.

In primul rand, trebuie sa verificati prezenta luminilor de avertizare care afecteaza motorul, cum ar fi luminile de avertizare pentru temperatura sau injectie. In plus, este important sa se verifice starea de intretinere a motorului, culoarea uleiului de motor si sa se evalueze eventualele zgomote neobisnuite, care ar putea semnala probleme mai mult sau mai putin grave la rulmenti sau distributie.

Verificati sistemul de franare

Daca motorul este in regula, este posibil sa inspectati sistemul de franare, efectuand atat o verificare vizuala, cat si o verificare pe sosea pentru a intelege cum se comporta vehiculul. Placutele de frana pot fi inlocuite fara a sparge banca, totusi este esential sa va asigurati ca discurile sunt in stare buna, altfel factura ar putea fi abrupta.

Controlul ambreiajului si transmisiei

Ambreiajul unei masini second hand cu cutie de viteze manuala este una dintre componentele cele mai expuse riscului, mai ales daca fostul proprietar avea o condus sportiva sau daca vehiculul are mai mult de 50.000 de kilometri. Schimbarea ambreiajului poate costa in jur de 3/500 de euro pentru o masina de dimensiuni medii, asa ca trebuie sa tineti cont de prezenta unor semnale precum pedalarea puternica, smucitura la pornire sau zgomote ciudate la schimbarea vitezei si utilizarea ambreiajului.

Inspectia directiei

Directia deteriorata ar putea dura intre 500 si 1.000 de euro pentru a repara, mai ales daca masina are probleme la servodirectie si la coloana. Unele modele sunt mai sensibile decat altele, asa ca este necesar sa se evalueze foarte atent functionarea volanului. Avertismentele utile sunt un zgomot de clic la intoarcere, volanul foarte dur sau vibratiile excesive.

Alte verificari mecanice de facut

Inainte de a cumpara o masina uzata, este esential sa verificati si suspensiile, sistemul de iluminat, analizati caroseria si inspectati starea tapiteriei. Evident ca este necesara verificarea contorului de parcurs, pentru a afla daca valoarea indicata este cea raportata efectiv in documentul vehiculului.

Inainte de a pleca la drum nu uitati sa incheiati un contract sau sa aveti contactul unei firme care ofera servicii de tractări auto non stop .