Ce stim despre capacele de toaleta inteligenta?

Ce stim despre capacele de toaleta inteligenta?

Tehnologia aduce imbunatatiri in aproape orice sector, iar toaleta nu este un subiect de care trebuie sa ne ferim. Inca, de prin anii 1980 am vazut progresele facute de catre japonezi in acest domeniu, fiind printre primi care sa implementeze toalete inteligente care sa aiba la baza capac toaleta buton, prin care controleaza mai multe functii.

Care este istoria toaletelor?

Mizeria cumplita de pe strazile si apele care traversau Londra medievala, mizerie provocata de faptul ca dejectiile umane erau aruncate in ape sau chiar pe strazi, a dus in cele din urma la obligativitatea descoperirii unui mijloc igienic de evacuare a fecalelor si urinei din casele locuitorilor capitalei Imperiului Britanic. Asa a inceput cursa descoperirii vasului de WC.

Precursorul vasului de toaleta actual, a fost creat insa abia din anul 1596, cand britanicul Sir John Harrington (1561-1612) a publicat un studiu in care a descris un prototip al toaletei la care se trage apa, prototip instalat in casa sa din Kelston.

Ca fapt demn de mentionat, nobilul britanic a instalat un vas asemanator la resedinta din Richmond Palace a nasei sale, nimeni alta decat regina Elizabeta I a Angliei, insa regina nu a folosit niciodata toaleta pe motiva ca acest obiect facea prea mult zgomot cand tragea apa! Odata cu sosirea Revolutiei Industriale si avansarea tuturor tehnologiilor, vasul de WC s-a apropiat de forma clasica pe care o cunoastem cu totii astazi. Un detaliu definitoriu a constat in atasarea unui rezervor de apa actionat printr-un maner, caracteristic si vaselor de WC de astazi, rezervorul cu maner fiind inventat de Alexander Cummings in anul 1775. Inventatorul Joseph Bramath, i-a atasat toaletei sistemul de valva cu flotor inca din anul 1778, iar designul vasului in sine incepea sa semene cu cele din prezent. Producerea de vase de WC in stilul lui Joseph Bramath a continuat pana in secolul 19, acestea fiind atasate indeosebi corabiilor si vapoarelor.

Incepand din secolul 19, vasul de WC s-a raspandit treptat in toata lumea, ajungand ca in prezent sa existe mii de tipuri diferite in aparenta intre ele, dar toate fiind construite dupa principiile generale descoperite de inventatorii britanici.

La sanito.ro gasim o varietate foarte mare de capace toaleta la preturi foarte avantajoase care pot face o mare diferenta in orice toaleta le-am instala.

Capacul cu buton este solutia completa si usoara de inlocuire pentru orice capac de toaleta standard. Capacul se instaleaza usor ca si orice capac obisnuit. Asigura o igiena maxima a capacelor de WC in zonele publice.

Perioada de pandemie ne-a facut pe toti mai atenti in privinta virusilor care se pot imprastia foarte usor, de aceea este indicat sa investim sau sa alegem sa folosim o toaleta dotata cu capac toaleta cu folie de unica folosinta. Capacul unui WC este probabil locul cu cei mai multi microbi, iar pentru a evita anumite neplaceri, aceste capace inteligente ofera o alternativa stabila si sigura. Japonezii folosesc astfel de toalete de aproape 40 de ani, dand un exemplu intregii lumi. Este timpul ca si noi sa facem astfel !