Ce se intampla la cursurile de schi?

Ce se intampla la cursurile de schi?

Asteptati cu nerabdare primul  curs de schi? Sau sunteti in cautarea celor mai bune sfaturi pentru vacanta de schi? Indiferent cata experienta de schi aveti deja, un curs de schi va va ajuta intotdeauna sa va imbunatatiti abilitatile. Nu este suficient sa inveti sa schiezi; dupa ce ai invatat sa cobori pe partii in siguranta, un curs de schi te ajuta sa iti imbunatatesti tehnica de schi si sa devii din ce in ce mai rapid. Echipa de experti Gravity Adventure iti va spune de ce nu doar incepatorii, ci si schiorii intermediari si avansati pot beneficia de un curs de schi. Pentru a invata cat mai bine aveti nevoie doar de un monitor de schi.

Practicile corecte de la inceput: cu incredere spre succes

Mai ales atunci cand schiati pentru prima data, sprijinul profesional al unui instructor de schi este esential. Chiar daca multi dintre prietenii tai sunt pasionati de schi si abia asteapta sa te ajute sa inveti sa schiezi, invatarea notiunilor de baza cu un profesionist este, fara indoiala, mult mai buna. Posibilitatea de a invata tehnici gresite este foarte mare si, odata memorate, este si mai dificil sa le corectezi ulterior. Pe langa anii de experienta, instructorii de schi au si pregatirea didactica necesara pentru a preda schiul de la zero. Lectiile sunt structurate metodic de catre instructorul de schi, iar accentul se pune pe formarea corecta a secventelor de miscare elementare inca de la inceput.

Mai multa distractie in grup: avantajele cursurilor de grup

La cursul de schi, toata lumea este in aceeasi barca: chiar si numai pentru ca grupurile de la inceputul cursului de schi sunt impartite in functie de experienta si abilitatile participantilor. Acest lucru garanteaza ca ritmul si nivelul grupului sunt potrivite pentru fiecare si ca nimeni nu se simte coplesit. Cursurile de grup au, de asemenea, avantajul ca participantii la curs pot face schimb de idei si experiente. Elevii mai competitivi se vor bucura sa concureze intre ei in mici competitii si astfel isi vor imbunatati tehnica intr-un mod stimulativ.

Fie ca este vorba de teama de a urca pentru prima data pe schiuri, de a stapani  prima cursa cu teleschiul sau de a cobori pe prima panta neagra, instructorii de schi cunosc temerile elevilor lor si sunt pregatiti sa ii ajute pe toti sa le faca fata. In cadrul unei discutii personale la inceput sau in timpul cursului de schi, trebuie discutate toate incertitudinile, pe care instructorul de schi poate ajuta elevul sa le depaseasca in zilele urmatoare. Impreuna, instructorul de schi si elevul pot lucra pentru a reduce pas cu pas temerile existente si pentru a castiga incredere in sine, astfel incat schiatul sa devina o experienta placuta.

Invatati de la cei mai buni: perfectionarea tehnicii

Chiar si schiorii profesionisti nu isi stapanesc niciodata complet tehnica si trebuie sa se antreneze zi de zi pentru a o imbunatati. La fel ca si vedetele de schi, schiorii de agrement pot face multe pentru a-si imbunatati tehnica si pentru a schia in siguranta. Deoarece nu prea ai niciodata ocazia sa te observi in timp ce schiezi, este avantajos sa lucrezi cu un instructor de schi care poate observa si analiza stilul elevilor sai si poate oferi sfaturi utile pentru imbunatatire.