Ce randament au panourile solare iarna?

panouri fotovoltaice iarna

Ce randament au panourile solare iarna?

Atunci cand majoritatea oamenilor isi imagineaza conditiile meteorologice optime pentru panourile solare, mintea lor infatiseaza de obicei o zi insorita in care cu cat temperatura este mai calda, cu atat mai bine. In timp ce o zi fierbinte si insorita in mijlocul verii va produce un nivel adecvat de productie de energie solara, acestea nu sunt singurele zile din an in care panourile solare lucreaza in favoarea proprietarului casei sau al afacerii. Iata cum functioneaza panourile solare pe timp noros.

Eficacitatea panourilor solare in lunile de iarna

O conceptie gresita larg raspandita este ca panourile solare sunt cu greu eficiente in timpul sezonului de iarna. Desi este adevarat ca productia de energie a panourilor solare este la apogeu atunci cand sunt expuse la lumina directa a soarelui si la razele UV, temperatura nu joaca un rol important in performanta generala a panoului solar.

Performanta pe vreme rece a panoului solar

Credeti sau nu, dar vremea rece poate fi benefica cand vine vorba de producerea energiei emise de panourile solare. Panourile solare sunt in esenta un alt dispozitiv electronic, la fel ca computerele, radiourile sau aparatele de uz casnic. La fel ca orice dispozitiv electronic, ele functioneaza mai eficient in conditii de vreme rece, comparativ cu temperaturile mai calde. Un kit panouri solare fotovoltaice este una din cele mai bune alegeri.

Lunile de iarna pot fi, de asemenea, cel mai bun moment pentru a instala panouri solare pentru proprietarii de case sau afaceri din punct de vedere economic. Cererea pentru instalarea panourilor solare este adesea la cel mai scazut punct in timpul lunilor reci de iarna. Cu toate acestea, costul standard mai mic in timpul iernii va atrage, fara indoiala, un public decent. Desi temperaturile mai scazute nu sunt daunatoare pentru panourile solare in sine, este important sa fiti constienti de efectul vremii reci asupra betonului daca baza panourilor solare va trebui plasata direct in pamant in fata unei resedinte sau a unei comerciale. Cladire.

Zapada va afecta productia de energie a panourilor solare?

Desi vremea rece nu va avea un impact negativ asupra performantei unui panou solar, alti factori precum zapada ar putea influenta nivelul total de productie de energie. Chiar daca locuiti intr-o regiune in care se asteapta zapada in fiecare iarna, asta nu inseamna ca un panou solar nu va fi eficient. De fapt, exista multe climate cu vreme rece in care panourile solare sunt destul de populare. In cele din urma, impactul total se va reduce la cantitatea de zapada care s-a acumulat deasupra panoului solar. O praf usoara de zapada nu va provoca perturbari semnificative, deoarece razele UV ale soarelui pot patrunde in continuare printr-o cantitate mica de zapada pana cand vantul se curata de pe panouri.

Desi panourile solare vor suporta de obicei greutatea zapezii mai abundente, nivelul de productie poate scadea daca se acumuleaza prea multa zapada. Panourile solare sunt construite intr-un unghi pentru a optimiza absorbtia razelor UV ale soarelui, ceea ce ajuta, de asemenea, la reducerea acumularii de zapada, deoarece majoritatea zapezii poate aluneca sau poate fi indepartata cu usurinta. Multe panouri solare sunt instalate cu rame mari in jurul marginii, ceea ce poate duce la o acumulare mai mare de zapada. Daca locuiti intr-un climat rece, unde zapada este inevitabil, poate merita sa instalati un panou solar fara rame.