Ce beneficii ofera apele sulfuroase

Ce beneficii ofera apele sulfuroase

Tara noastra, datorita conformatiei sale geologice, are o traditie straveche legata de apele termale si de beneficiile fizice pe care acestea le aduc. Lanoi, principalele unitati termale sunt caracterizate de apa sulfuroasa. Proprietatile benefice ale acestei ape minerale termale depind de concentratia de hidrogen sulfurat din cadrul acesteia: concentratia minima a acestui gaz corespunde unui miligram/litru. Pentru organismul nostru, beneficiile apei sulfuroase sunt multiple si deriva tocmai din aceasta componenta esentiala, capabila sa actioneze pozitiv asupra apararii imunitare, intarindu-le. In timpul sederii la Agriturismo Marcarini puteti beneficia de izvorul natural de apa sulfuroasa din gradinile noastre sau puteti merge la unul dintre centrele spa din apropiere. Pe https://cazare-caciulata.ro vei gasi locul potrivit pentru concediu in zone balneare.

Apa sulfuroasa si beneficiile ei

Proprietatile apei sulfuroase sunt multiple, iar beneficiile sale sunt un adevarat panaceu pentru tratarea a numeroase afectiuni. Aceste ape sunt potrivite in special pentru cei care sufera de boli cronice care afecteaza tractul respirator sau de afectiuni reumatice si gastrointestinale.  Printre beneficiile apei termale se numara actiunea antiinflamatoare si antioxidanta a acesteia, precum si efectul de stimulare a digestiei, favorizand astfel curatarea ficatului si a rinichilor.

Ape termale mixte

Aceste ape termale sunt rezultatul intalnirii dintre apele de suprafata si cele de adancime. Temperatura lor moderata, intre 25 si 34°C, este potrivita pentru bai termale prelungite.

Clasificarea apelor termale in functie de compozitia lor

De asemenea, apele termale sunt clasificate in functie de continutul lor mineral, adica de continutul de anioni si cationi. Exista cinci familii de ape termale, fiecare dintre acestea fiind recomandata in scopuri terapeutice specifice.

  • Ape termale bicarbonatate

Apele bicarbonatate au o concentratie mare de bicarbonat. Apele cu bicarbonat de sodiu (care contin sodiu) sunt indicate pentru tratamentul tulburarilor digestive (gastrointestinale si hepato-biliare). Acestea faciliteaza digestia, calmeaza spasmele digestive si accelereaza vindecarea mucoasei intestinale.

Apele cu bicarbonat de calciu (care contin calciu) au proprietati antiinflamatorii, calmante si cicatrizante pentru piele. Ele sunt folosite in cure dermatologice, in special pentru tratarea acneei sau a urmarilor arsurilor. Apele bicarbonatate mixte contin atat sodiu, cat si calciu.

  • Ape termale clorurate

Apele clorurate sau apele saline au proprietati similare cu cele ale apei de mare. Incarcate cu clorura de calciu, acestea stimuleaza cresterea si sunt indicate in tratamentul tulburarilor de dezvoltare la copii, in special al enurezisului. Acestea sunt, de asemenea, utilizate in reumatologie si neurologie.

  • Ape termale sulfatate

Apele sulfatate contin sulf sub forma de sulfati. Acestea sunt cunoscute pentru actiunea lor diuretica, detoxifianta si laxativa. Se face o distinctie intre Ape cu sulfat de calciu (care contin calciu), recomandate pentru tratarea tulburarilor urinare si a bolilor metabolice, in special a problemelor renale si digestive;

apele mixte de sulfat (care contin calciu si magneziu), care sunt eficiente pentru anumite tratamente dermatologice, cum ar fi tratamentele balneare pentru eczeme. Apele termale sulfatate pot fi folosite si in neurologie sau flebologie. Se

Unde se gasesc izvoarele de sulf?

Exista multe surse de apa sulfuroasa in Romania, dar si in strainatate. Acestea sunt situate in special la altitudine.

Baia de sulf: beneficii si precautii

Baile cu sulf sunt numite dupa ingredientul activ pe care il contin si nu din alt motiv! Acestea sunt pur si simplu bai cu adaos de sulf, capabile sa vindece bolile.