Cauți brichete tip RUF? Iată cum faci cea mai bună alegere

Cauți brichete tip RUF? Iată cum faci cea mai bună alegere

Se pare că românii și-au învățat lecția. Nu mai achiziționează combustibil de încălzire dăunător pentru mediul înconjurător, ci cât mai prietenos cu acesta. O alegere tot mai des întâlnită, pe lângă peleți, sunt brichetele, în special cele tip RUF. Ce sunt mai exact acestea, cât sunt de prietenoase cu mediul înconjurător și ce le face atât de apreciate? Afli în rândurile ce urmează.

Ce sunt brichetele tip RUF?

Despre brichetele tip RUF trebuie să știi că sunt obținute din rumeguș de fag și rășinoase. Vorbim despre un combustibil ecologic, din ce în ce mai utilizat la noi în țară.

Poți folosi brichete RUF pentru cazane pe lemn, cuptoare, șemineuri, dar și sobe. Ele se obțin prin presarea rumegușului la temperatură înaltă, fără a utiliza substanțe chimice periculoase. Lignina din compoziția lemnului, implicit a rumegușului, este suficientă pentru ca toate elementele să se lege, iar brichetele să ajungă la forma pe care o știm cu toții.

Faptul că brichetele din rumeguș elimină o cantitate minimă de fum sau de dioxid de carbon de pe urma arderii le face extrem de prietenoase cu mediul înconjurător. De asemenea, reușesc să ofere de 2-3 ori mai multă căldură decât o face lemnul uscat.

Dacă alegi să folosești brichete ruf, eviți distrugerea pădurilor. Vorbim despre un combustibil obținut din resturi lemnoase, deci reciclat și 100% ecologic.

Cum sunt produse brichetele RUF?

După cum am spus și mai sus, brichetele sunt obținute prin presarea rumegușului la temperaturi foarte ridicate. Vorbim despre o presiune extraordinar de mare, dar suficientă pentru a elimina lignina din lemn. Aceasta se topește și formează astfel un adeziv natural care lipește la un loc brichetele.

Pentru ca brichetele RUF să fie extrem de eficiente, la finalul producției, ele trebuie să aibă o umiditate situată între 6-16%. Asta le va permite să întrețină focul vreme îndelungată, chiar și până la 4 ore. Găsești astfel de brichete la Tomibena. Accesează tomibena.ro și bucură-te de oferte.

Având în vedere procesul prin care sunt create, brichetele de rumeguș lasă aproximativ 1% din volumul lor sub formă de cenușă. Ce înseamnă acest lucru? Că nu e obligatorie curățarea constantă a centralei. Mai mult decât atât, această cenușă este un excelent îngrășământ pentru flori și plante.

Care este capacitatea calorică a brichetelor?

Capacitatea calorică, mai exact puterea calorică, a brichetelor este influențată de conținutul de umiditate. După cum deja știi, brichetele au o umiditate controlată, cuprinsă între 6 și 16%. Asta înseamnă că puterea lor calorică este cuprinsă între 4,6 kW și 5,6 kW, în funcție de producător și alte detalii asemenea.

Reține că la capitolul putere calorică, brichetele câștigă detașat în fața lemnului de foc. Dacă vorbim de lemnul verde, puterea sa calorică este cât se poate de mică. În cazul lemnului uscat, poate ajunge și până la 4 kW, însă depinde foarte mult și de specia lemnului.

Cantitatea de căldură furnizată în timpul arderii este în strânsă legătură cu puterea calorică. Brichetele au o capacitate termică excepțională, reușind să rețină căldura pe o perioadă mai lungă de timp. Cum reușesc acest lucru? Grație densității. Porozitatea brichetelor de foc este foarte scăzută, ceea ce înseamnă că flacăra din timpul arderii va fi mai densă, comparativ cu cea care se produce în timpul arderii lemnului (care este cu mult mai poros decât brichetele).

Brichetele prezintă ușurință în manipulare?

Da, brichetele prezintă o ușurință admirabilă la capitolul manipulare. Ele au un aspect estetic extrem de plăcut, prezintă forme clare (cilindrice sau dreptunghiulare), care eficientizează astfel întreg procesul de utilizare.

Atenție totuși la depozitare! Recomandat este să respecți cu strictețe informațiile de pe ambalaj. Este important să depozitezi brichetele într-un loc ferit de acțiunea directă a razelor soarelui, uscat și fără pic de umiditate.

Având în vedere felul în care sunt ambalate brichetele, în saci, îți va fi foarte simplu să le depozitezi.

Acestea fiind spuse, iată câte lucruri noi știi despre brichetele RUF. Ești capabil acum să faci achiziția ca un adevărat expert, ținând cont de toate informațiile înșiruite mai sus. Prețul brichetelor nu este unul de speriat, iar acum, pe timpul verii, s-ar putea să descoperi oferte incredibile. Analizează bine piața și alege brichetele RUF de înaltă calitate!