Cât durează instalarea unei unități centrale de aer condiționat?

Cât durează instalarea unei unități centrale de aer condiționat

Cât durează instalarea unei unități centrale de aer condiționat?

Una dintre primele întrebări care ni se pun atunci când oamenii iau în considerare un sistem de aer central este „Cât va dura instalarea unei unități centrale de aer condiționat?” Și, deși răspunsul este întotdeauna un „depinde” ferm, fírmele de service aer conditionat oradea iau mai mulți factori în considerare. În interesul de a răspunde la această întrebare spre satisfacția tuturor, vom trece în revistă câțiva dintre factorii care ar putea afecta timpul de instalare.

Lucruri care vor afecta timpul necesar instalării centralei centrale în casa dvs.

Există trei factori principali care vor afecta durata de timp necesară instalării sistemului dvs. central de aer:

Dimensiunea casei dvs. va afecta timpul necesar instalării aerului central

Dacă locuința dvs. are 10.000 de metri pătrați, va dura probabil mai mult timp pentru a instala sistemul dvs. de curent alternativ decât dacă casa dvs. ar avea 2.000 de metri pătrați. Casele mai mari necesită adesea mai mult de o unitate pentru a răci întreaga casă în mod eficient, deci, în mod logic, va dura mai mult timp.

Dacă instalați un nou sistem de aer central sau înlocuiți unul vechi

Dacă schimbați o unitate de curent alternativă mai veche pentru una mai nouă sau similară, lucrarea va dura în general o zi sau opt ore – atâta timp cât celelalte componente, cum ar fi conductele, rămân aceleași. Aceasta este ceea ce numim schimbare.

Pe de altă parte, dacă instalați un sistem nou, tehnicienii de la service aer conditionat vor instala probabil totul – conductele, termostatele și așa mai departe. Dacă vechea dvs. unitate a fost instalată în anii 1960, de exemplu, este probabil ca conductele să fie din azbest, ceea ce va necesita o îndepărtare foarte atentă pentru a vă asigura siguranța.

Dacă înlocuim un sistem vechi, va trebui mai întâi să efectuăm schimbarea și apoi să instalăm conducte noi. Acesta este cel mai extins aspect al locului de muncă și, în funcție de dimensiunea casei dvs., ar putea dura până la trei zile sau mai mult.

Tipul, dimensiunea și locația unității dvs. centrale de aer vor afecta timpul de instalare

Unități împărțite, unități ambalate, unități de condensare – în funcție de tipul de aer central pe care îl instalați și de unde trebuie să meargă, poate dura ceva timp suplimentar. De exemplu, dacă locația unității dvs. este într-un spațiu strâns, pe acoperișul unui apartament sau în colțul din spate al subsolului, va fi semnificativ mai complex decât dacă ar fi într-o parte ușor accesibilă a garajului dvs. . Cu cât trebuie să muncim mai greu, cu atât ne va lua mai mult timp.

Deci, după cum puteți vedea, există multe variabile în joc aici. În plus, dacă este vorba de o simplă schimbare sau de o instalare simplă într-o casă de dimensiuni medii, probabil că veți sta confortabil în 24 de ore. Cu cât casa este mai mare, cu atât avem mai multe probleme de rezolvat, cu atât va dura mai mult. La acest capăt al scalei, acest lucru ar putea însemna de la două la patru zile.