Care sunt uneltele de care ai nevoie pentru gradina ta?

Care sunt uneltele de care ai nevoie pentru gradina ta?

Atunci cand vrei sa ai o gradina curata si roditoare, vei avea nevoie de unelte de gradinarit care sa te ajute sa obtii cele mai bune rezultate. In magazinele de bricolaj vei gasi cu siguranta tot ce ai nevoie in sensul acesta si vei obtine rezultate bune, intr-un mod usor. Iata cum poti avea grija de gradina ta, ca un profesionist.

Cazma pentru gradina

Cazmaua este una dintre acele scule de gradinarit folosita la sapaturi adanci in sol si nicidecum pentru a fixa pari sau alte lucruri in sol sau pentru a muta lespezi. Daca o folosesti corect, este o unealta pe care o vei avea mult timp alaturi de tine, pentru ca se strica greu. Sapatul clasic este o munca destul de greu de realizat insa daca folosesti o cazma in momentul in care vrei sa sapi, poti avea grija ca coada acesteia sa fie suficient de lunga pentru ca spatele tau sa nu aiba de suferit.

O sapa te va ajuta sa faci mai bine brazdele

Sapele sunt unelte manuale de gradinarit care sunt ideale pentru  a sparge crustele formate in urma udarii sau a tasarii terenului. Spaele sunt de diverse dimensiuni – pot fi mai late si mai inguste. In cazul in care ai spatii mici va fi bine sa ai si o sapa mica, iar pentru spatii mari vei avea nevoie de o sapa cu lama lata. Poti folosi sape 2 in 1 care sunt la un capat dotate cu sapa si la celalal cu un cultivator.

Furca te va ajuta la stransul plantelor

O furca de gradina este foarte importanta pentru a scoate cu ea plantele perene, arbustii si pentru a ridica iabra cosita. Tot cu furca poti duce tot ce ridici in alta parte sau poti cara pamantul compact si ingrasamantul pana in locul in care va fi utilizat. De asemenea, furca de va ajuta sa rastorni movielele de compost sau poti sa dizloci cu ea un volum mare de pamant, in momentul in care trebuie sa recoltezi spre exemplu morcovi, cartofi si alte radacinoase. La fel ca si cu cazmaua, poti gasi o gama variata de furci, de mai multe tipuri si cu manere de lugimi variate. Deci, va fi bine sa cumperi una potrivita petnru constructia ta.

Grebla este utila pentru a strange toate resturile

Cu grebla vei strange toate resturile si frunzele cazute din gradina. De asemenea, o poti folosi pentru a afana solul si pentru a-l nivela. De cele mai multe ori, in urma sapatului rezulta sol neuniform si cu foarte multi bulgari sau pietre. Poti sparge bulgarii cu grebla si poti trage pietrele catre tine pentru a le elimina de pe brazde. De asemenea, poti nivela si poti crea o textura ideala pentru a cultiva plante tinere si pentru semanat.

Greblele sunt de mai multe tipuri. Cea mai comuna este cea in forma de evantai care te va ajuta doar la frunze, iar pentur gradini sunt cele clasice drepte care vor ajuta mai bine la afanarea solului.