Care sunt echipamentele esentiale pentru bucatariile profesionale?

bucatarii profesionale

Care sunt echipamentele esentiale pentru bucatariile profesionale?

Pentru ca segmentul HoReCa se bucura de popularitate crescuta in ultima perioada, este normal ca si competitia din acest domeniu sa devina din ce in ce mai acerba. Astfel, antreprenorii si cei care detin sau administreaza o unitate alimentara publica investesc in utilaje performante pentru bucatarii profesionale.

ec dar si alte obiective care sporesc succesul afacerii. Asadar, este important sa descoperiti cum arata topul celor mai importante utilaje pentru bucatarii profesionale.

Totodata, este esential sa va indreptati spre un furnizor de incredere, cum este Fresco Expert, care, de 29 de ani, sustine geniul in bucatariile romanesti. Iata doar cateva echipamente HoReCa disponibile in oferta Fresco!

Echipamente frigorifice

Achizitionarea unor echipamente frigorifice profesionale va aduce numeroase avantaje pentru afacerea dumneavoastra. Alimentele vor fi pastrate la temperatura scazuta constant, lucru care le va ajuta sa isi mentina atat aspectul placut, cat si gustul si textura potrivita. De asemenea, aceasta metoda de stocare prelungeste termenul de valabilitate, ceea ce reduce din cantitatea de produse irosite.

Alaturi de acestea, puteti investi si in vitrine frigorifice, care detin usi prevazute cu geam de sticla si rafturi metalice. Echipamentele respective dispun de diverse functii deosebit de utile, precum dezghetare automata sau cea de ventilator, care ajusteaza temperatura de fiecare data cand usa este deschisa si inchisa.

Cuptoare profesionale

Daca detineti sau administrati o pizzerie, o patiserie sau un restaurant, stiti cat de importante sunt cuptoarele profesionale. Datorita acestor echipamente, alimentele pot fi preparate intr-un mod uniform, iar timpul de lucru al personalului este semnificativ redus.

Puteti opta pentru cuptoare pe gaz sau pentru cele electrice. In majoritatea cazurilor, ambele tipuri sunt insotite de procesoare puternice si afisaje digitale. De exemplu, un cuptor cu convectie poate fi achizitionat pentru pretul de 2.283 RON si functioneaza la temperaturi de +50⁰C/280⁰C.

Bineinteles ca alegerea cuptoarelor trebuie sa fie facuta in functie de specificul unor bucatarii profesionale. Din fericire, in gama Fresco veti gasi o oferta variata de modele de cuptoare de la producatori renumiti la nivel international.

Mese din inox

Fiind un material rezistent, care incurajeaza mentinerea curateniei in bucatarie, inoxul este ideal pentru mesele din bucatarii profesionale. Masa de lucru poate fi folosita pentru pregatirea carnii, a pestelui si a altor preparate.

Plite profesionale

Din cele mai performante bucatarii profesionale, nu poate lipsi o plita cu inductie, cea mai puternica metoda de incalzire a preparatelor. Aceasta nu pierde caldura pentru ca functioneaza prin transmiterea undelor electromagnetice direct asupra vasului de gatit. Mai mult, in timpul functionarii, plita ramane sigura la atingere. Un model performant atinge temperaturi situate in intervalul 60-240 ⁰C si dispune de protectie pentru supraincalzire.

Alt avantaj al unei plite profesionale este reprezentat de faptul ca poate fi curatata rapid si usor. Din moment ce resturile alimentare nu se intaresc pe sticla, acestea pot fi indepartate instantaneu. In plus, dimensiunile unui astfel de utilaj sunt de 360x380x125mm, ceea ce inseamna ca plita nu ocupa foarte mult spatiu si este potrivita pentru diferite tipuri de bucatarii.