Care sunt beneficiile respectarii normelor de protectia muncii ?

Care sunt beneficiile respectarii normelor de protectia muncii ?

Protectia muncii joaca un rol decisiv avand in vedere ca este vorba despre desfasurarea activitatii de la locul de munca in conditii optime de siguranta. In acest fel, atat angajatii, cat si angajatorii au numai de castigat. Muncitorii sanatosi lucreaza cu spor si maresc productivitatea companiei iar cei care nu-si pot indeplini sarcinile de serviciu duc firma in regres. Respectarea normelor de protectie a muncii este absolut obligatorie, in caz contrar anagajatorii vor fi amendati. Acestia trebuie sa ia toate masurile necesare pentru a preveni aparitia accidentelor de munca si imbolnaviri profesionale. Atunci cand muncitorii se stiu in siguranta, creste in mod semnificativ si eficienta muncii lor. 

Angajatorul are datoria de a le asigura lucratorilor un mediu sigur de lucru, pentru a impiedica situatiile in care lucratorul poate fi vatamat fizic din cauza unui utilaj sau a contactului cu o substanta daunatoare sanatatii. 

Angajatorul este responsabil cu limitarea efectelor negative pe care temperaturile extreme le pot avea asupra muncitorilor. Daca in spatiul de lucru exista temperaturi extreme angajatorul trebuie sa se asigure ca lucratorii nu sufera din cauza acestor conditii, au acces la apa si caldura pentru a-si putea continua munca. 

Fisa de aptitudini arata capacitatea lucratorului de a-si duce la indeplinire toate cerintele muncii prestate. Fiecare trebuie sa fie supus examinarilor medicale inainte de angajare pentru a se constata daca starea de sanatate ii permite sa realizeze munca respectiva. De asemenea, pe parcursul timpului se mai fac investigatii periodice pentru a se vedea cum lucratorii se adapteaza conditiilor existente. 

Fiecare angajator trebuie sa acorde atentia binecuvenita protectiei in munca. Protectia-muncii.org este o companie specializata care pune in centrul atentiei siguranta in campul muncii. Asigurarea celor mai bune conditii de munca combate stresul si contribuie in mod evident la dezvoltarea afacerii. In acest context, trebuie luate toate masurile necesare in vederea stabilirii celor mai eficiente norme care mentin securitatea in munca. 

In cadrul unei companii de mici dimensiuni, responsabilul cu protectia muncii este intocmai angajatorul. Acesta se poate ocupa singur de activitatile specifice sanatatii lucratorilor. Acolo unde numarul de angajati este mai mare sau unde se deruleaza cu risc profesional este nevoie de mai multi responsabili cu activitatile de protectia muncii. 

Indiferent de situatia in care te afli, este indicat sa iei in considerare toate aceste aspecte si sa pui accent pe respectarea stricta a normelor legislative. Pentru a afla mai multe informatii suplimentare acceseaza site-ul online www.protectia-muncii.org