Cand au aparut blugii si de ce sunt atat de apreciati.

Cand au aparut blugii si de ce sunt atat de apreciati.

Toata lumea are cel putin o pereche de blugi in dulap (sau 200), sunt una dintre acele piese indispensabile pe care le poti purta indiferent de varsta, stil si ritm de viata (chiar ii iei la birou) si care te salveaza atunci cand nu ai idee ce sa porti, dar totusi vrei sa arati bine.

In prezent exista mai multe modele de pantaloni de blugi pe care le poti cumpara si acestia nu mai sunt deloc ce au fost la inceput.

Ceea ce poate nu toata lumea stie este ca acele perechi de blugi de baza pe care au decis sa le cumpere in ultimul moment si sa le poarte din nou si din nou pana cand incep sa se rupa, nu exista doar pentru a nu pleca cu picioarele dezbracate pe strada ci de asemenea ele pot fi, diferenta dintre a muri sau de a supravietui – este cazul in care te pierzi pe mare (poate Rose si Jack de pe Titanic aveau nevoie de blugi in loc de o bucata de lemn). In prezent se pot gasi chiar si geci de blugi foarte interesante.

Prima versiune de blugi a aparut in urma cu mai bine de 100 de ani si, desi nu au inceput exact ca o piesa vestimentara si au fost purtati mai ales de muncitori (pentru ca materialul era mult mai rezistent), de-a lungul anilor au devenit mai populari pana cand au devenit un simbol cultural si social.

Astazi nu este neobisnuit sa aveti cateva perechi de blugi de diferite forme si culori in dulap si nu exista nicio persoana care sa indrazneasca sa calatoreasca fara ei si este acea dependenta de blugi care poate salva multe vieti in caz de accidente pe mare.

Potrivit unei povesti din The New Zealand Herald, o pereche de blugi si o cascadorie Navy SEALs au salvat viata unui turist german care s-a pierdut pe mare.

Pierderea pe mare nu este la fel de inofensiva pe cat este prezentata in filme (nu vei fi pe un iaht luxos, convenabil si plin de mancare), dupa cateva ore, te vei satura sa plutesti pe apa, te vei simti deshidratat, confuz si minut cu minut va creste posibilitatea de a te ineca (sau mancat de un rechin, nu stii niciodata) si singura modalitate de a supravietui este daca ai „uneltele” potrivite si stii cum sa le folosesti, asa cum i s-a intamplat recent lui Arne Murke.

Potrivit ziarelor, Murke, in varsta de 30 de ani, si fratele sau calatoreau pe un iaht de 12 metri pe care ar fi trebuit sa-l ia din Auckland, Noua Zeelanda, in Brazilia, dar, pe drum, in apropiere de Golful Tolga, Arne a fost smuls accidental de una dintre piesele care nu erau bine securizate si a cazut in apa, fratele sau a vazut ce s-a intamplat si a alertat salvatorii, dar a durat 3 ore pana l-au gasit si au reusit sa-l scoata din apa. Dupa ce a fost salvat, Arne a spus ca, daca nu ar fi fost perechea de blugi pe care o purta in momentul accidentului, nu ar fi supravietuit. In accident, Arne a fost tarat sub iaht pentru ca bratul sau era prins intr-una dintre franghii, dar a reusit sa renunte si, dupa ce si-a revenit din sperietura, si-a dat seama ca era singur pe mare fara o vesta de salvare sau un obiect care sa-l ajute sa ramana pe linia de plutire, avea doar hainele lui, printre care si blugii, care de fapt l-au ajutat sa pluteasca pana la sosirea echipajelor de salvare.