Camere de supraveghere wireless sau cu fir?

Camere de supraveghere wireless sau cu fir?

Unul dintre cele mai importante elemente ale unui kit de supraveghere sunt camerele de luat vederi, iar in acest sector s-au inregistrat multe progrese in ultimii ani, atat la nivel hardware, cat si la nivel de suport fizic, cum ar fi software-ul si comunicatiile.

O inovatie finala o reprezinta camera supraveghere wireless care permite o mai mare flexibilitate in configurarea securitatii unui localnic. Chiar si asa, exista inca companii care prefera camera cu fir. Pentru a clarifica acest punct, sa ne uitam la avantajele acestora. Vezi mai multe produse pe comenzi.ro.

 • Avantajele

Avantajele camerelor wireless au o virtute importanta: o multitudine de locatii pot fi testate pana cand se realizeaza cea mai buna configuratie a sistemului de supraveghere.

 • Economii de costuri.Faptul ca nu trebuie sa utilizati un cablu pentru a conecta camera la sistemul informatic va permite, de asemenea, sa utilizati aceeasi camera pentru a monitoriza puncte diferite. De exemplu: in timpul zilei, camera poate monitoriza zona de finalizare a comenzii sau culoarul unui magazin, in timp ce noaptea, cu afacerea inchisa, aceeasi camera poate fi schimbata pentru a monitoriza zona de acces din exterior.
 • O mai mare discretie.Din nou, fara utilizarea cablurilor, camerele pot fi mai bine ascunse in orice colt.
 • Incidenta mai mica a problemelor.Sistemul de supraveghere a camerelor wireless are doar doua elemente: camera foto si dispozitivul care primeste imaginile. Eventualele defectiuni vor fi apoi localizate, fie in receptor, fie in emitator.

Beneficii pe care o camera supraveghere wireless o ofera:

 • Camerele de supraveghere wireless sunt mai usor de instalat decat alternativa cu fir.
 • Camerele cu fir trebuie sa fie conectate la sistemul electric, deci va trebui sa angajati un profesionist pentru instalare.
 • Camerele de securitate 100% wireless elimina riscul ca cineva sa taie vreun cablu pentru a opri alimentarea.
 • Camerele de securitate wireless au propria sursa de alimentare, astfel incat, chiar si in timpul unei pene de curent, acestea pot pastra in continuare un ochi pe proprietatea dvs.
 • Nu numai ca, camerele de securitate wireless sunt mai putin costisitoare decat sistemele cu fir, dar sunt, de asemenea, mai usor de mutat si transportat in cazul in care sunteti chirias.

 

Daca va ganditi la motivele pentru a instala camere de supraveghere, iata primele trei:

Camerele vor putea oferi o monitorizare constanta a afacerii sau a casei dvs., chiar daca nu sunteti in ea. Sa recunoastem, nu exista nici o modalitate de a fi in doua locuri, in acelasi timp. Vei fi acasa sau la serviciu si de aceea camerele de securitate iti vor servi drept ochi in timp ce esti plecat.

 • Daca le utilizati pentru casa dvs., camerele de securitate va pot ajuta sa vedeti cine se afla la usa casei inainte de a deschide usa. Aceasta este o masura de precautie foarte importanta, fie pentru ca locuiti intr-o zona rurala, fie in oras. Este intotdeauna bine sa stii cine este la usa inainte de a o deschide, iar daca suspectezi pe cineva pe proprietatea ta, camerele de securitate te vor ajuta sa scapi de aceasta ingrijorare.
 • Daca are loc un jaf, utilizarea camerelor de supraveghere poate oferi dovezi valoroase pentru a identifica hotul si chiar pentru a recupera bunurile. Acest lucru serveste atat spargeri de locuinte, cat si jafuri de afaceri.