Avocatul este un om de încredere pe care te poți baza în afaceri

Avocatul este un om de încredere pe care te poți baza în afaceri

Te-ai săturat să sari de la un job la altul și să dai doar peste manageri inumani, programe imposibile și multinaționale care fac tot felul de practici abuzive? Te-ai săturat să tot vezi salariulcompetitiv și să te gândești că n-o să facă față facturilor? Ai ajuns la concluzia că, alternativa stă în a-ți deschide un business sau a deveni liber profesionist?

Nu ești singurul! Foarte mulți români s-au gândit în ultima perioada, poate în lipsa unor alternative decente de joburisau salarii care să le poată satisface nevoile, la ideea unui business. Și, probabil că te întrebi cum te poate ajuta în această situație un avocat din echipa https://ad-avocat.ro/, când decizi să lucrezi pentru tine.

Lansarea unei afaceri în pandemie

Ei bine, dacă lucrurile păreau relativ simple cu angajatorii, acum stau altfel. Sunt multe hârtii de care trebuie avut grijă de la înființarea unui business, fie el SRL sau PFA, până la toate capcanele de care te poți lovi. Să începi un business nou fără experiență, doar cu niște calcule făcute acasă, poate fi o adevărată provocare. În România, o problemă majoră încă o reprezintă neseriozitatea partenerilor sau clienților. Cunoaștemnumeroase cazuri de antreprenori aflați la început de drum care, s-au confruntat cu numeroase piedici. Ca de exemplu, cazul unui programator care a colaborat în regim PFA recent cu o companie mare, cu renume, pentru care a făcut un serviciu digital – toate actele păreau în regulă, primele 2 tranșe de bani au fost ok, iar a treia, nu a mai apărut, deși proiectul fusese finalizat cu succes. Iar de aici încep procesele.

Am descoperit un articol pe epochtimes-romania.com privind serviciul de avocat online care, în aceste circumstanțe din zilele noastre, se poate dovedi mai mult decât util. Și nu e de mirare acest lucru. Piața freelancerilor și a antreprenorilornoi a crescut în pandemie cu peste 40%,fiecare persoană dorindu-și să găsească calea către o viață mai bună.

Ce avocat ai nevoie în afaceri

Un avocat de drept comercial vă poate ajuta să evitați situațiile prezentate anterior, vă poate sfătui în legătură cu ce tip de entitate puteți avea (PFA, SRL, SA), în funcție de mai multe detalii pe care le puteți împărtăși. Cu atât mai important este contactul unui avocat când vine vorba de liberii profesioniști, unde specialiștii vă pot sfătui în legătură cu scrierea și redactarea de contracte. Este esențial să știți exact ce tip de contract aveți nevoie, pentru ce acțiuni și cum beneficiați de protecție în cazul în care nu vă sunt respectate drepturile. De asemenea, la semnarea contractelor părților terțe, e important de amintit că, de multe ori pot fi ascunde clauze abuzive și scăpări pe care poate nu le vedem la o primă citire. De aceea, este bine să fim informați în permanență și să consultăm un avocat înainte de înființarea unei firme.

Dacă vă doriți să construiți un brand, tot un avocat va fi persoana ideală cu care puteți colabora pentru a afla toate informațiile de care aveți nevoie: de la protecția asupra numelui, a logo-ului, a personalității brandului și până la înregistrarea la OSIM. Mai multe despre cum vă poate ajuta un avocat de drept comercial, în afacere sau munca liber profesională, puteți găsi și pe site-ul Badin.

Indiferent dacă alegeți să munciți singuri sau cu parteneri de afaceri, dacă e vorba de întreprinzători ce lucrează pe cont propriu care sunt la modă perioada asta, fie de o afacere clasică, vă recomandăm cu căldură să luați legătura cu echipa de avocați Ad-avocat. Prin intermediul acestora puteți găsi întreg sprijinul de care aveți nevoie, evitând circumstanțele neplăcute care vă pot afecta financiar sau emoțional. Iar acum este și mai simplu să beneficiați de asistență de specialitate, prin serviciul de consultanță online.