Apartament nou vs. apartament vechi. Pe care sa il alegi?

Apartament nou vs. apartament vechi. Pe care sa il alegi?

Cand se decid sa isi cumpere o noua locuinta, oamenii trebuie sa isi faca o lista cu criteriile cele mai importante pentru ei si pe care ar trebui sa le indeplineasca viitoarea lor casa. O alta decizie pe care trebuie sa o ia este de a alege intre o constructie noua sau una veche.

Cu toate ca multi prefera un apartament intr-un bloc nou, pretul este un aspect care ii pot face sa se razgandeasca si sa aleaga un apartament dintr-un bloc vechi, dar care poate oferi numeroase beneficii locatarilor sai, beneficii care nu sunt intotdeauna disponibile in cazul blocurilor noi. De aceea, trebuie sa se puna in balanta toate avantajele si dezavantajele apartamentelor noi si ale celor vechi pentru a se putea lua cea mai potrivita alegere.

Ce recomanda un apartament dintr-un bloc vechi si ce dezavantaje are acesta?

Blocurile vechi sunt vazute ca niste constructii vechi si inestetice. Cu toate acestea, ofera numeroase beneficii celor care locuiesc in astfel de apartamente. Unul dintre aceste beneficii este pozitionarea imobilului. Deoarece cele mai multe blocuri vechi din Capitala au fost construite inainte de anul 1990, dezvoltarea orasului s-a realizat in jurul acestora. Drept urmare, blocurile vechi au una dintre cele mai bune pozitii fata de zonele importante ale orasului.

Un alt aspect pentru care oamenii ar trebui sa ia in considerare alegerea din oferta de apartamente de 4 camere din Bucuresti, dintr-un bloc vechi, este faptul ca bucataria reprezinta o camera individuala, spre deosebire de blocurile noi si moderne, in care apartamentele sunt prevazute cu bucatarie open space, catre living. Astfel, neplacerile create de mirosuri atunci cand se gateste vor putea fi prevenite.

Exista bineinteles si o serie de dezavantaje care tind sa ii descurajeze pe cei care sunt in cautarea unui nou apartament. De exemplu, instalatia electrica si cea sanitara sunt adesea la fel de vechi precum cladirea, ceea ce va presupune, la un moment dat, investitii costisitoare din partea locatarilor. De asemenea, spatiul poate fi si el un impediment, deoarece apartamentele vechi nu sunt foarte mari, spre deosebire de cele noi.

De ce se prefera apartamentele noi? Ce dezavantaje au acestea?

Apartamentele din blocurile noi sunt caracterizate de aspectul modern si finisaje de calitate, unele dintre principalele motive pentru care oamenii le prefera in detrimentul apartamentelor vechi. Izolatia cladirii si dotarea apartamentului cu centrala termica proprie nu numai ca ajuta la obtinerea unui confort termic optim, dar contribuie si la eficientizarea costurilor cu incalzirea.

Avantaje sunt foarte multe atunci cand vine vorba despre un apartament dintr-un bloc nou, mai ales daca face parte dintr-un ansamblu rezidential, cum sunt cele propuse de SudRezidential.ro. De aceea, ar trebui mentionate si dezavantajele acestui tip de apartamente.

In primul rand, pretul unor astfel de apartamente este mai mare decat al unor apartamente vechi, iar pozitionarea acestora este, in cele mai multe cazuri, una nefavorabila, deoarece blocurile noi sunt construite in zone de periferie ale orasului, din cauza lipsei de spatiu. De asemenea, multe ansambluri rezidentiale noi se confrunta si cu o infrastructura slab dezvoltata.

Astfel ca nu se poate spune care este cel mai bun tip de apartament pentru locuit, ci alegerea se face in functie de nevoile familiei si de buget.