Aparate de bucătărie – alege-le bine

Aparate de bucătărie – alege-le bine

Alegerea aparatelor de uz casnic nu este de neglijat. Fie ca la preparare, gatit, depozitare, aspirare, spalare, produsele noi din departamentul de electrocasnice se intrec in metode si argumente pentru a te seduce. Dacă performanța și robustețea sunt elemente cruciale în alegerea unui aparat electrocasnic, designul contează și el pentru selecția acestuia, la fel ca și consumul de energie.

In această secțiune, te invităm să descoperi avantajele și dezavantajele aparatelor electrocasnice care echipează bucătaria.

Avantaje și dezavantaje

Ce model de frigider sa alegi? Un frigider compact, un frigider cu o ușă, un frigider cu două uși, un frigider american? Alegerea depinde de numărul de persoane din casă, de spațiul alocat acesteia, de buget și de utilizarea lui zilnică în funcție de stilul tău de viață. Exact ca plita. Optați pentru plite cu inducție, plite ceramice, plite pe gaz?

Și cuptorul? Aragaz/aragazuri tradiționale, cuptor cu abur, cuptor multifuncțional sau cuptor cu microunde? Nota finală a echipamentelor de bucătărie: hota. Ce hotă să alegi: o hotă decorativă, o hotă insulară, o hotă telescopică sau la comandă? Pe partea de spălat, alegerea unei mașini de spălat sau a unei mașini de spălat vase va depinde și de spațiul și locul alocat acesteia. De la frigidere la plite la cuptoare, de la hote la roboți de bucătarie, de la mașini de spălat vase la mașini de spălat rufe, descoperă toate sfaturile noastre pentru alegerea unui aparat electrocasnic care să se potrivească nevoilor tale.

Electrocasnice utile

Înainte de a te grăbi la rafturile aparatelor și de a lăsa întâmplarea să te ajute să alegi dintre numeroasele modele, merită să răspunzi la câteva întrebări de bază.

Spațiul, bugetul și utilizarea pe care o vei face acestor electrocasnice vor determina aparatul care ți se potrivește în oceanul de produse noi care inundă piața.

Dacă o bucătărie mică necesită neapărat să apelezi la un model compact, alte criterii îți vor ghida alegerile dacă ai norocul să ai mai mult spațiu. De sine stătătoare, încorporate sau integrate, electrocasnicele pot fi evidențiate sau se pot integra complet în decorul bucătăriei tale.

Stilul tău de viață contează și el foarte mult, dacă trebuie să pleci regulat de acasă, un congelator mare, de exemplu, îți va fi neapărat la îndemână.

În cele din urmă, tendințele războiului sunt desigur bugetul tău. Dincolo de însuși prețul dispozitivului tău, asigură-te că monitorizezi consumul acestuia, dar și calitatea garanțiilor oferite de vânzător. Un model este amortizat pe mai mulți ani, trebuie să fie pe cât de robust, pe atât de eficient.

Mici electrocasnice compacte și funcționale

Dacă micile electrocasnice păreau să îți satisfacă nevoile de bază acum câțiva ani, acum ele îți revoluționează viața de zi cu zi. Dotate cu funcții de înaltă performanță, electrocasnicele pentru bucătărie sunt capabile să îndeplinească cele mai complexe sarcini pentru a-ți ușura viața.

Adoptând tehnologii din ce în ce mai de ultimă oră și manuale de utilizare la fel de intuitive, micile electrocasnice au devenit indispensabile. În timp ce aparatul de cafea electric, prăjitorul de pâine, fierbătorul sau cuptorul cu microunde nu mai trebuie să-și demonstreze utilitatea, roboții multifuncționali și-au făcut o reputație solidă, deoarece îți economisesc timp.

În ceea ce privește aspectul, mărcile de electrocasnice mici își dezvoltă atât funcționalitatea, cât și designul. Considerate astăzi drept obiecte decorative în sine care prezintă linii retro, grafice sau contemporane, dispozitivele sunt esențiale și expuse. Deoarece bucătăriile de oraș sunt destul de mici ca dimensiuni, producătorii s-au gândit și să reinventeze formatul acestor ustensile fără a le sacrifica performanța. Mai mici, garantează o reală economie de spațiu în bucătărie indiferent dacă aceasta din urmă este mare sau mică.