Alegeti culorile covoarelor in functie de stilul personal 

Alegeti culorile covoarelor in functie de stilul personal 

Cand vine timpul sa va decorati sau sa va reimprospatati casa, exista o multime de decizii pe care trebuie sa le luati: culoarea peretilor, finisaje, mobilier nou … dar si alte aspecte. O decizie importanta pe care trebuie sa o luati este tipul de pardoseala pe care il doriti in locuinta.

Daca v-ati decis sa alegeti covorase interior, stiti ca exista o multime de decizii dificile de luat, inclusiv ce culoare vor avea covoarele. Cu atat de multe optiuni, aceasta poate fi o sarcina descurajanta. Din fericire, suntem aici pentru a va ajuta pentru a alege mochete profesionale sau simple covoare rezidentiale!

Alegeti o familie de culori

Inainte de a putea alege o culoare pentru covor, trebuie sa alegeti o familie de culori pentru camera sau camere. Trebuie sa va intrebati: Ce sentiment trebuie sa ofere aceasta camera?

Daca doriti ca incaperea sa ofere o senzatie de calm si liniste pentru toti cei care intra, alegeti culori precum albastru, verde si violet. Aceste tonuri reci sunt asociate cu armonia si seninatatea. O schema de culori calde (rosu, portocaliu si galben) ofera o atmosfera confortabila si primitoare. De asemenea, poate face ca un spatiu sa se simta mai vesel si mai energic. Cand cautati o senzatie de prospetime, alegeti tonuri neutre precum alb, gri si bej.

Familia de culori pe care o selectati va comunica senzatia camerei familiei si oaspetilor, asa ca asigurati-va ca se potriveste cu restul casei.

Alegeti mai intai culoarea cea mai limitata

Pe masura ce alegeti o culoare de covor, trebuie sa luati in considerare disponibilitatea culorii altor articole din camera. De exemplu, o canapea pentru living poate fi disponibila numai in 4 sau 5 culori. Nu vreti sa va limitati la o singura optiune de canapea dupa ce v-ati indragostit de culoarea covorului!

In unele camere insa, covorul ar putea fi primul lucru pe care-l alegeti. Daca redecorati un dormitor, ganditi-va la o gama larga de lenjerie de pat disponibila. Chiar si dupa selectarea unei familii de culori, veti avea in continuare o multime de optiuni pentru lenjerii. Cu toate acestea, nu veti avea optiuni nelimitate pentru covor. In acest caz, selectati mai intai culoarea covorului, apoi treceti la culorile de pat sau zugraveala.

Lucrand astfel, de la cel mai limitat obiect la cel mai disponibil, va asigurati ca totul se va coordona si va va oferi cele mai multe optiuni pe masura ce mergeti mai departe.

Ganditi-va la stilul personal

Atunci cand alegeti culoarea si stilul covorului, este important sa va ganditi la dvs. si la familia dvs. Cum vei folosi spatiul?

Atunci cand alegeti covor pentru camera in care copiii vor sta cel mai mult, luati in considerare ceva mai rezistent. Veti dori sa selectati un covor care sa reziste la murdarie sau sa fie usor de curatat (sau ambele). In mod similar, daca refaceti holul, selectati un covor rezistent. Un hol este o zona cu trafic intens si va trebui sa reziste la test.

Urmati acesti pasi si veti fi siguri ca veti alege o culoare de covor care functioneaza bine in fiecare camera. Alegeti covoare profesionale de la sanito.ro pentru a avea parte de calitate si o gama completa de culori.