Afla ce tipuri de case de marcat poti folosi pentru dezvoltarea afacerii tale!

Afla ce tipuri de case de marcat poti folosi pentru dezvoltarea afacerii tale!

Este de la sine inteles ca, atunci cand vine vorba de administrarea unui magazin sau a oricarui tip de unitate comerciala, exista tipuri de echipamente pe care ai voie sa le folosesti si tipuri de echipamente pe care ar trebui sa le eviti. Acelasi lucru se aplica si in cazul unor case de marcat.

Casele de marcat trebuie sa respecte legile impuse de ANAF si de alte entitati responsabile, pentru a asigura faptul ca operatorii comerciali nu recurg la frauda sau evaziune fiscala, printre altele. Apoi, din moment ce exista sisteme de case, este clar de ce unele pot sa nu fie potrivite pentru afacerea ta.

Case electronice izolate, cu structura inchisa

Casele izolate prezinta o componenta de tip hardware care ofera utilizatorilor accesul doar la un set prestabilit de functii ale casei in sine. In acelasi timp, casele de acest tip pot functiona in mod independent si au baza de data atasata, aceasta fiind proprie.

Astfel, aceste case de marcat cu structura inchisa nu trebuie conectate la niciun fel de alt dispozitiv. Memoria de baza a casei este suficienta pentru a include softul casei, modulul fiscal, dar si programul de control al dispozitivului.

Case electronice conectate la calculator, cu structura inchisa

Acest tip de case este aproximativ identic cu cel mentionat anterior. Singura diferenta este ca acesta prezinta o interfata care poate fi accesata prin conexiunea la un calculator. Mai exact, casele izolate au o interfata foarte rudimentara, ce afiseaza doar datele esentiale necesare intocmirii unei tranzactii.

Casele ce pot fi conectate la calculator au de obicei mai multe functii si sunt mai prietenoase pentru utilizator, printre altele. Totusi, aceste case de marcat au si dezavantaje, precum faptul ca nu prea se pot aduce modificari la baza de date interna a dispozitivului.

Case electronice computerizate

Casele electronice computerizate lasa in urma componentele caselor cu structura inchisa – pastrand doar placa fiscala necesara realizarii si inregistrarii de tranzactii si a operatiunilor de baza. Celelalte componente sunt inlocuite de un calculator.

Tipuri aditionale de case de marcat

Pe langa tipurile principale, o unitate comerciala mai poate folosi si:

  • Imprimante fiscale – acestea sunt un tip de modul aditional si poate fi folosit numai cu sisteme de tip POS sau cu dispozitive smart la care pot fi conectate pentru a emite bon fiscal;
  • Terminale cu functie de casa de marcat – aceste terminale sunt, practic, orice tip de dispozitiv care prezinta modul fiscal si placa fiscala. In comparatie cu modelele de baza, terminalele prezinta functii aditionale, de obicei specifice anumitor tipuri de afaceri;
  • Case cu hardware dedicat – acestea sunt similare caselor izolate, cu structura inchisa, singura diferenta fiind faptul ca permit comunicarea cu aplicatii si echipamente externe.

Esti in cautarea unei case de marcat care sa se potriveasca afacerii sau domeniului tau de activitate? Atunci ar fi bine sa arunci o privire la gama variata de dispozitive si aparatura fiscala disponibila in magazinul online Cria Soft Solutions. Acestia au pregatit pentru tine atat case moderne, de ultima generatie, cat si serviciile aditionale de care ai nevoie pentru a avea grija cum trebuie de un astfel de dispozitiv!