3 greseli de evitat atunci cand realizezi o constatare daune

3 greseli de evitat atunci cand realizezi o constatare daune

Este clar ca, in urma unui accident in trafic, poti face anumite greseli atunci cand vine vorba de reactia pe care o ai, dar mai ales cand vine vorba de constatare daune in mod corespunzator. Desigur, aici este vorba, in principal, despre accidentele fara victime – ci doar cu daune la nivelul masinilor implicate.

Trebuie sa fii atent la ceea ce faci deoarece greselile ce vor fi mentionate pot deveni mai mult decat simple greseli. Dupa caz, acestea pot afecta modul in care dosarul tau de dauna este evaluat. Astfel, o simpla greseala poate reprezenta obligatia de a-ti plati reparatia masinii de unul singur, printre altele.

Iata 3 greseli pe care ar trebui sa le eviti, indiferent de situatie!

Nu aduni informatii de la locul accidentului

Relatarea prin viu grai a faptelor si intamplarilor dinainte, din timpul si de dupa un accident sunt deseori influentate de propria viziune a soferilor – ori chiar de incercarea acestora de a parea nevinovati.

Tocmai de aceea, nu ar trebui sa te bazezi nici pe propria declaratie, in cazul in care nu ajungi la o intelegere amiabila cu celalalt sofer. In schimb, pentru a te pregati corespunzator pentru o constatare daune, ar trebui sa faci niste poze la locul accidentului inainte de a muta cele doua masini.

Nu uita: in cazul in care masina ta este functionala dupa un accident care nu s-a soldat cu victime, poti sa o muti din locul accidentului pentru a nu afecta traficul.

Nu obtii datele necesare de la celalalt sofer

Ai nevoie de 3 lucruri, mari si late dupa cum s-ar spune, pentru a-ti putea intocmi dosarul de dauna intr-un mod corespunzator.

Mai exact, ai nevoie de o copie dupa asigurarea RCA a masinii implicate in accident, un formular de constatare amiabila semnat de ambii soferi, dar si de numele celuilalt sofer implicat in accident (inclusiv numarul de telefon si chiar si numarul de inmatriculare, pentru a fi sigur).

Daca celalalt sofer implicat in accident nu poate fi contactat – si deci nu pot fi verificate daunele celeilalte masini pentru a valida accidentul, printre altele – atunci este posibil sa nu iti poti crea un dosar de dauna.

Nu colaborezi cu un centru de daune profesionist

Un centru de daune poate deveni cel mai bun prieten al tau in cativa pasi simpli. Cum anume? Ei bine, exista centre care iti pot oferi masina la schimb pe durata reparatiilor masinii tale, centre care au service auto incorporat, dar si centre care iti pot oferi, constant, consultanta privind constatare daune si creare dosar dauna.

Pe scurt, ai parte de toate informatiile necesare, dar si de toate serviciile necesare prin colaborarea cu o singura entitate. Desigur, aceste lucruri iti sunt garantate doar daca colaborezi cu un centru de top.

 

Asta nu e tot: un centru de daune poate colabora cu o gama variata de asiguratori, caz in care iti poti schimba fara griji asiguratorul fara a renunta la beneficile oferite de centrul de dauna.

Daca nu vrei sa faci nicio greseala atunci cand vine vorba de avizare, constatare daune si creare dosar dauna, atunci salveaza numarul centrului de daune CarsInv in telefonul tau chiar acum. Cand ii poti apela? Oricand vrei tu – in special dupa un accident care s-a lasat cu daune asupra masinii tale.